ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Υπάρχουν οι μαθητές οι οποίοι διοργανώνουν συλλαλητήρια και προβαίνουν σε καταλήψεις σχολείων προκειμένου να αντιδράσουν απέναντι στην συμφωνία των Πρεσπών.

Ποια είναι τα πιστεύω που τους οδηγούν σε αυτή την πρακτική και τη δράση που ακολουθούν;

Θεωρούν την συμφωνία αυτή ως μια κατάπτυστη πράξη μειοδοσίας η οποία παραχαράσσει την ελληνική Ιστορία και απαξιώνει την αρχαία κληρονομία της Φυλής μας.

Ιστορικά η Μακεδονία είναι γη ελληνική, γη ποτισμένη με αίμα που γνώρισε πολλούς κατακτητές και η ελευθερία της κερδήθηκε με μάχες και αγώνες.

‘Ένα μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας αναφέρεται στον Μακεδονικό αγώνα και στους ήρωες που έδωσαν τις ζωές τους για να ελευθερώσουν την αγαπημένη γη από τον Βούλγαρο και τον Τούρκο.

Καμία λοιπόν γειτονική χώρα δεν έχει το δικαίωμα να καπηλεύεται ένα όνομα συνδεδεμένο με την Ιστορία μας, με τις μάχες και τους αγώνες του Έθνους.

Η Μακεδονία λοιπόν είναι μία και είναι ελληνική, όπως άλλωστε μια είναι η Ουαλία και είναι Βρετανική μια η Αλσατία και είναι Γαλλική μια η Κολωνία και είναι Γερμανική.

Για αυτό λοιπόν οι μαθητές αρνούμενοι την συμφωνία στην οποία προχώρησε αυθαίρετα, απολυταρχικά και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού Λαού, μια κυβέρνηση δοσίλογων και εθνομηδενιστών, αντιδρούν με καταλήψεις και συλλαλητήρια για να προβάλουν τα πιστεύω, τις ιδέες και τις αξίες τους, τιμώντας τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς που κατά τη διάρκεια των αιώνων με το αίμα τους κράτησαν ελεύθερη τη Μακεδονική γη.   

Από την άλλη υπάρχουν και οι μαθητές που διοργανώνουν συγκεντρώσεις ενάντια στις καταλήψεις των σχολείων και στα συλλαλητήρια που γίνονται για τη Μακεδονία μας. Χαρακτηρίζουν δε τους καταληψίες ως «Φασίστες» και εντελώς «δημοκρατικά» και βάσει της αρχής της «πολυφωνίας» δηλώνουν πως θα φιμώσουν τις φωνές τους μέσα στα σχολεία.  

 Ποια είναι τα πιστεύω που τους οδηγούν σε αυτή την πρακτική και τη δράση που ακολουθούν;

Κατ’ αρχάς στην πλειοψηφία τους συντάσσονται με την εθνομηδενιστική, ανθελληνική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αυτοί που απαξιώνουν τις έννοιες Πατρίδα, Θρησκεία και Φυλή θεωρώντας τις αναχρονιστικές και που περιφρονούν την Ιστορική μας κληρονομιά.

Αδιαφορούν για την ανεξέλεγκτη τριτοκοσμική εισβολή, για τον απόλυτο ευτελισμό του πανεπιστημιακού θεσμού, για την γκετοποίηση και υποβάθμιση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ κόπτονται και διαδηλώνουν για τα δικαιώματα του κάθε λογής περιθωριακού, παραβατικού  στοιχείου απαιτώντας στο όνομα μιας κάποιας δημοκρατίας κομμένης και ραμμένης στα μέτρα τους, την εξιλέωση των κακουργηματικών του πράξεων.

Θεωρούν ότι οι Σκοπιανοί έχουν το δικαίωμα να καπηλεύονται το όνομα της Μακεδονίας, οι Τσάμηδες ν’ απαιτούν την Ήπειρο, οι Τούρκοι τις βραχονησίδες, οι μουσουλμάνοι παράνομοι μετανάστες να απαιτούν την κατάργηση των χριστιανικών θρησκευτικών συμβόλων.

Χαρακτηρίζουν όλους αυτούς που αγαπούν την Πατρίδα και τη Φυλή τους «Φασίστες» και ρατσιστές, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν ότι ο «φασισμός», όπως αυτοί τον ερμηνεύουν και τον προβάλουν ως έννοια, κυριαρχεί στην σκέψη, στη συμπεριφορά και στην πρακτική τους. Διότι αγνοούν την βασική αρχή, ότι ο αληθινός λάτρης της ελευθερίας, πρωτίστως σέβεται τις απόψεις και τις ιδέες των άλλων.  

Αυτοί είναι που λίαν συντόμως, ως νεολαίοι κάποιων διεθνιστικών, εναλλακτικών, αριστερίστικων πολιτικών χώρων, αντιδρώντας στην «φασιστοποίηση» της ελληνικής κοινωνίας θα συγκεντρώνονται στα δικαστήρια για να υποστηρίξουν κτήνη σαν τον δράκο και βιαστή Αχμέντ Βακάς επειδή είναι Πακιστανός, θα απαιτούν την παραχώρηση του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Αθηναίων για τριήμερο φεστιβάλ Ινδικής κάνναβης, θα χλευάζουν τις εθνικές επετείους, θα υποδέχονται μετά Βαΐων και κλάδων τους δολοφόνους της 17Ν όταν βγαίνουν από τις φυλακές, θα εξευτελίζουν το εθνικό σύμβολο καίγοντας ελληνικές σημαίες και θα θεωρούν τον βανδαλισμό και την καταστροφή ως επαναστατική έμπρακτη κριτική.

Αγαπητοί, με χαρά διαπιστώνουμε ότι οι μαθητικές κοινότητες, στην πλειοψηφία αρνούμενες ν’ αποδεχθούν την προδοτική και κατάπτυστη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα αντιδρούν και διατρανώνουν την αντίθεση τους με καταλήψεις και συλλαλητήρια. Το κύμα των καταλήψεων εξαπλώνεται σε όλη τη Χώρα και αυτό έχει προκαλέσει τον πανικό της κυβέρνησης. Το υπουργείο Παιδείας και τα κυβερνητικά ανδρείκελα αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν το πώς η ελληνική νεολαία στρέφεται ξανά στις αιώνιες και αναλλοίωτες αξίες και ιδανικά και στέκονται έντρομοι εμπρός στην Εθνική αφύπνιση των μαθητών. 

Σε μια προσπάθεια λοιπόν απομυθοποίησης και περιθωριοποίησης του μαθητικού Κινήματος, για μια ακόμη φορά μέσω της συκοφαντίας, του ψέματος και της χαλκευμένης πληροφόρησης, προσπαθούν να περάσουν στην ελληνική κοινωνία την αντίληψη ότι οι μαθητές κατευθύνονται από εξωσχολικά, ακροδεξιά στοιχεία και συγκεκριμένα από τη Χρυσή Αυγή. Με αυτή τη μέθοδο θα επιτύχουν δυο στόχους. Πρώτον θα αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την συνειδητή και αυθόρμητη αφύπνιση των νέων και δεύτερον θα έχουν την δικαιολογία για να εφαρμόσουν μέτρα καταστολής.

Γι αυτό άλλωστε ο υπουργός Παιδείας κύριος Γιαβρόγλου δεν αναφέρεται ούτε κατά διάνοια στο ενδεχόμενο μιας συνειδητής και πατριωτικής αντίδρασης των μαθητών, ερμηνεύοντας τις μαθητικές κινητοποιήσεις ως  δάκτυλο της Χρυσής Αυγής.

Επίσης στον  Βόλο, ο διευθυντής της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κύριος Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε πως «το σημαντικό είναι οι μαθητές μας να μη γίνουν υποχείρια ακραίων στοιχείων». Σαφώς και συμφωνούμε εν γένει με αυτή τη θέση, αλλά ας μας απαντήσει ο κύριος Σαβελίδης τι εννοεί, όταν λέει ακραία στοιχεία; Ποιους εννοεί; Και επειδή απάντηση δεν θα λάβουμε τον πληροφορούμε εμείς, ότι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται ακραίος αυτός που αγαπά την Πατρίδα του, γνωρίζει την Ιστορία του, σέβεται και τιμά τους νεκρούς ήρωές του. Μόνο στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα που η Πολιτεία ενδιαφέρεται περισσότερο για τους θύτες και εγκληματίες παρά για τα θύματα, οι Πατριώτες θεωρούνται ακραία στοιχεία.

Τέλος, η  κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη δήλωσε ότι «το θέμα δεν είναι αν είμαστε υπέρ η κατά των καταλήψεων αλλά αν είμαστε υπέρ ή κατά του ρατσιστικού μίσους μέσα στα σχολεία μας».  Πληροφορούμε την κυρία Βάκη ότι σε μια κοινωνία το μίσος που καλλιεργείται και εκδηλώνεται δεν είναι μόνο το ρατσιστικό. Υπάρχει και το ιδεολογικό μίσος το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ περίτρανα καλλιεργεί και διασπείρει παντού και συνεχώς, με το να χαρακτηρίζει «Φασίστες» τους Πατριώτες μαθητές.

Σε πρώτη θέση λοιπόν για μια ακόμη φορά προβάλλεται ο μπαμπούλας του «Φασισμού», τα χιλιοειπωμένα ψεύδη, η αιώνια αριστερή καραμελίτσα, προκειμένου να απαξιωθούν και να απομυθοποιηθούν το ιδεολογικό και το συνειδησιακό κίνητρο των μαθητικών καταλήψεων.   

Διότι η αλήθεια είναι μια. Αυτή την κλιμακούμενη ένταση, αυτή την ρήξη, αυτή την σύγκρουση στην ελληνική κοινωνία δεν την δημιούργησε ούτε η Χρυσή Αυγή, ούτε ο άκρατος εθνικισμός, ούτε φυσικά κάποια ακραία στοιχεία, αλλά η ίδια κυβέρνηση με την μειοδοτική ανθελληνική πολιτική της.  Απλά και μόνο έσπειρε άνεμους και τώρα θερίζει θύελλες.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε σε όλους εσάς που καθισμένοι στον καναπέ παρακολουθείτε παθητικά τον αργό και συστηματικό θάνατο της καθημερινότητας και του μέλλοντος των παιδιών σας, σε όλους εσάς που θα ξαναψηφίσετε τους ίδιους και τους ίδιους με την υπόσχεση ότι θα σας δώσουν είκοσι ευρώ αύξηση, οι Έλληνες μαθητές αυτή τη στιγμή, γράφουν Ιστορία.