ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ; «ΚΟΚΚΑΛΑ» ΕΧΟΥΝ;

Ενώ ψηφίστηκε στη βουλή η τροπολογία για την εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών στους ενστόλους, είναι άγνωστο πότε –και αν!- θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους.

Έτσι, πέρα από τις κατευθυνόμενες θριαμβολογίες των κυβερνητικών παπαγάλων των ΜΜΕ, ότι «από μέρα σε μέρα υπογράφεται η κοινή υπουργική απόφαση», «άρχισε η αντίστροφη μέτρηση…», κ.τ.λ., υπάρχουν τέσσερις επίσημες εκδοχές και μία… ανεπίσημη:

Εκδοχή Καμμένου: «Το ποιος εμπαίζει τους στρατιωτικούς θα το δουν οι στρατιωτικοί στην τσέπη τους τις επόμενες μέρες», είχε δηλώσει ο Καμμένος στη βουλή, στις 8 Νοεμβρίου. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει 18 ημέρες…

Εκδοχή Κόλλιας-Τσαρουχά (υφυπουργού ΥΠΕΘΑ): «τα ποσά θα καταβληθούν εντός του Νοεμβρίου».

Εκδοχή Τσίπρα: «το ποσά θα έχουν δοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου».  

Εκδοχή Ρήγα (αναπληρωτή ΥΠΕΘΑ): «τα αναδρομικά θα έχουν επιστραφεί μέχρι το τέλος Φλεβάρη…

Εκδοχή δική μας: θ’ αφήσουν το θέμα να σέρνεται μέχρι τις εκλογές, ανανεώνοντας από καιρού εις καιρόν –μέσω των δημοσιογραφικών τους παπαγάλων- την υπόσχεση ότι «σε λίγες μέρες», «μέχρι το τέλος του μήνα», «τον επόμενο μήνα σίγουρα», κι όταν φτάσουμε στις εκλογές θα πέσει το σύνθημα «θα σας τα δίναμε, αλλά δεν προλάβαμε! Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επομένη των εκλογών θα τα πάρετε»!

Εμπαιγμός!