ΠΕΝΤΕ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ  ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

«Τίποτε δεν είναι αδύνατο. Τα δυνατά από τα αδύνατα τα ξεχωρίζει μια ψιλή-ψιλή γραμμή. Μα είμαστε τόσο κολλημένοι κάτω στα εύκολα, τόσο μουδιασμένοι που δεν μπορούμε να πηδήξουμε από πάνω από την ψιλή γραμμή».
Ίων Δραγούμης
«Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα»

Γίνονται σήμερα επαναστάσεις; Γίνονται, είναι μεγάλες και δραματικές. Τις σχεδιάζουν και τις υλοποιούν οι αυτοχρισμένες ελίτ οι οποίες δεν χρησιμοποιούν στρατιωτική βία ώστε το κινήματά τους να ονομαστούν πραξικοπήματα, αλλά οργανώσεις-μαριονέτες ώστε να φανεί ότι η ανατροπή είναι απαίτηση «από τα κάτω». Από τα κάτω, ναι, αλλά από τα υπόγεια υποβολεία της κυρίαρχης διεθνούς ελίτ.
Μπορεί άραγε να αντιταχθεί ο πραγματικός λαός; Οι «σιωπηλές μειοψηφίες» αυτές έφεραν τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρεία των ΗΠΑ, προς λύπη των «προοδευτικών». Αυτό γίνεται σε τρία βήματα. Πρέπει ο λαός να αποφασίσει ότι  ο κόσμος που του φτιάχνουν α) δεν του κάνει, β) δεν τον θέλει, και γ)δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει. Το «πώς» θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες της κατάλληλης ηγεσίας.
Για ποιους λόγους μπορεί να επαναστατήσει ο λαός;

Η λαθρομετανάστευση 

Ο εκλεγμένος Προέδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, έκανε αιχμηρές δηλώσεις για τις μειονότητες, οι οποίες προκάλεσαν την κατακραυγή των ΜΜΕ. Αλλά, όπως ο Τραμπ πριν από αυτόν, εξελέγη από τον λαό, γιατί ο λαός έχει κουραστεί να ανέχεται την κοινωνική αναστάτωση, την φτώχεια και την βία,αλλά και την υπερπροβολή του λάιφστάιλ που προωθούν οι ελίτ.
Στην Πατρίδα μας, η διάχυση των παράνομα εισελθόντων μεταναστών προκαλεί δυσαρέσκεια στον λαό, σιωπηλής ακόμα, λόγω της επιβολής αντιρατσιστικών νομοθετημάτων που λειτουργούν ρατσιστικά εναντίον της λαϊκής πλειοψηφίας.
Η κοινωνική αδικία, όμως αναπτύσσεται, αφού οι μετανάστες εισπράττουν επιδόματα και έχουν προνόμια, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, από μία χώρα η οποία σύμφωνα με την πολιτική της ηγεσία βρίσκεται σε οικονομική κρίση και για αυτό μισθοί και συντάξεις των γηγενών περικόπηκαν προκειμένου να σωθεί.
Εάν όμως σώθηκε, τα περικοπέντα πρέπει να επιστραφούν άμεσα στον λαό. Εάν δεν σώθηκε, τα χρήματα που διατίθενται για τους απρόσκλητους ανήκουν στον λαό και πρέπει να του επιστραφούν, και όσοι τα σφετερίζονται, είτε ως παράνομοι μετανάστες είτε ως εξυπηρετητές τους,πρέπει να απομακρυνθούν ως βλαπτικοί της λαϊκής κοινότητας.
Οι μετανάστες συρρικνώνουν τους μισθούς των Ελλήνων, και συνεργούν ώστε να μεταφερθεί ο πλούτος από τους φτωχότερους Έλληνες, εργαζομένους, και πρώην εργαζομένους και νυν ανέργους, στους πλουσιότερους.
Ταυτόχρονα, το διεθνές κύκλωμα του σύγχρονου δουλεμπορίου, εκμεταλλευόμενο την Ελλάδα των μνημονίων που δημιούργησαν τα μεγάλα αφεντικά, μοιράζει χρήματα σε όσους Έλληνες στεγάζουν και περιθάλπουν τους εισβολείς της Πατρίδας τους, νομίζοντας ότι θα επιστρέψουν στην φούσκα της ευμάρειας της αρχοντοχωριάτικης Ελλάδας της ΕΟΚ. Δεν σκέφτονται βέβαια ότι αφαιρώντας μια θέση εργασίας από Έλληνα, δεν κερδίζουν αλλά χάνουν, αφού ένας ακόμη Έλληνας με τους οικείους του δεν θα έχει την δυνατότητα να αγοράσει, να φάει, να διασκεδάσει σε κατάστημα Έλληνα, αλλά και τα χρήματα που πληρώνουν θα εξαχθούν στις χώρες προελεύσεως των μεταναστών.
Και ενώ οι επιχειρηματίες κερδίζουν από το χαμηλό κόστος εργασίας των ξένων, το κόστος της περίθαλψής τους, της επιδότησης ενοικίου, των φοροαπαλλαγών, της νομικής υποστήριξης, της εξυπηρέτησης από τους δημοσίους υπαλλήλους, τα σχολεία, τα δικαστήρια και τις φυλακές ακόμη, επιβαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενους.

Τα ΜΜΕ
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί και η πλειοψηφία των εφημερίδων στάζουν χολή εναντίον  οτιδήποτε εθνικού. Όταν ομιλούν για το έθνος, αποσιωπούν το ποιοι μπορούν να το υπερασπιστούν, γιατί υπάρχουν και λειτουργούν με χρήματα των ελίτ και εξυπηρετούν την σταθερότητα της εξουσίας τους.
Υστερία και παραλογισμός, από το πρωί ως το βράδυ, το σωστό εμφανίζεται ως λανθασμένο, και οι αθώοι ως ένοχοι. Όμως οι άνθρωποι των ΜΜΕ οι οποίοι προπαγανδίζουν την ανάμειξη των φυλών και την μεταναστευτική εισβολή, αυτοί που παριστάνουν τους αντιφασιστές, δεν ζουν στα γκέτο των συνοικιών της Αθήνας ούτε στα ταλαιπωρημένα νησιά του Αιγαίου, αλλά σε βίλες με ψηλές περιφράξεις, σε «καλά» προάστεια και με την φύλαξη της Ελληνικής Αστυνομίας την οποίαν σε πρώτη ευκαιρία απαξιώνουν.
Η εκλογική ανισότητα
Η αποσιώπηση των θέσεων των εναλλακτικών φωνών, όπως συμβαίνει με την τρίτη πολιτική δύναμη της Ελλάδος, τους Έλληνες Εθνικιστές, είναι ένα από τα εργαλεία χειραγωγήσεως της κοινής γνώμης. Η μαζική εισβολή και οι ελληνοποιήσεις, μεταβάλλουν άρδην το εκλογικό σώμα. Στις πολυφυλετικές ΗΠΑ, όπου το 13.5% είναι Αφρικανοί, πάνω από 20% Λατινοαμερικανοί, λίγο πάνω από 50% Καυκάσιοι, και οι υπόλοιποι Ασιάτες, πριν από μόλις 50 χρόνια οι Λευκοί έφθαναν το 80%. Αυτή η καθοδική πορεία επιβάλλεται από τις οικονομικές ελίτ και στην Ελλάδα, με τις οικονομικές στερήσεις που διώχνουν τους νέους Έλληνες από την Πατρίδα τους, αφού προηγήθηκε η ηθική αποστέρηση, με την προπαγάνδα εναντίον της οικογένειας και των παραδοσιακών θεσμών και των Αξιών του Έθνους.

Η Οικονομία
Ο οικονομικός Αρμαγεδδών δεν είναι μια απροσδιόριστη προφητεία. Οικονομικά κραχ πάντοτε συνέβαιναν, σαν σεισμικές δονήσεις που προμηνύουν τον μεγάλο σεισμό, αλλά δεν μπορούν να προσδιορίσουν το πότε ακριβώς θα συμβεί. Το σύγχρονο κραχ είναι διαρκές και είναι εδώ τα τελευταία 10 χρόνια. Ο μόνος λόγος που δεν αποδέχονται την ύπαρξή του οι πολλοί είναι ότι βρίσκουν καταφύγιο στις ψευδαισθήσεις τους και στις φρούδες ελπίδες πως σύντομα, με κάποια μαγική συνταγή η ζωή τους θα επιστρέψει στην προτεραία τάξη.
Διεθνώς τα τρωκτικά έχουν το πάνω χέρι. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Μαδούρο. Όταν ο Βενεζουελάνος πρόεδρος γνωστοποίησε μέσω του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βενεζουέλας στον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, ότι επιθυμούσε να παραλάβει ένα μέρος του χρυσού της χώρας του -ο οποίος για κάποιον λόγο πρέπει να βρίσκεται στο Λονδίνο, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας του απάντησε ότι δεν θα του επιστρέψει τους 14 τόνους χρυσού, ήτοι 550 εκατομμύρια δολάρια, γιατί οι ΗΠΑ έχουν βάλει την χώρα του στην «μαύρη λίστα».
Με άλλα λόγια, εάν μια χώρα διαφωνήσει με τις σκοπεύσεις των ΗΠΑ (και, για να είμαστε ακριβείς των ελίτ που διαχειρίζονται τον πλούτο και την οικονομία), τιμωρείται με εξορία από το σύστημα, αν και μια διαχρονική οντότητα, όπως είναι το κράτος. Ένα από τα πολλά σφάλματα του Μαδούρο είναι βεβαίως ότι απηγόρευσε την χρήση του αμερικανικού δολαρίου και ενθαρρύνει την χρήση του ευρωπαϊκού, κινεζικού και ρωσικού νομίσματος, σπάζοντας το μονοπώλιο της παραγωγής και κίνησης της άυλης αξίας.
Αυτά, ενώ στην ήπειρό μας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε «στρες τεστ» διαπίστωσε ότι οι 12 μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές Τράπεζες δεν θα άντεχαν σε μια νέα έκρηξη της Γουόλ Στρήτ.

Η εθνική υπερηφάνεια
Το Έθνος έχει ανάγκη να αποκαταστήσει την εθνική του αξιοπρέπεια.
Το Έθνος χρειάζεται ηγεσία που δεν θα είναι ούτε αδύναμα ιδεαλιστική, ούτε χοντροκομμένα ρεαλιστική. Ηγεσία με τα μάτια στον ουρανό και τα πόδια στην γη. Με χέρια άγρια από την εργασία στην γη και την επιστήμη, αρκετά μαλακή ώστε να γνωρίζει τι θα πει συμπόνια αλλά αρκετά σκληρή ώστε να μην γίνεται σκλάβος της. Ηγεσία που δεν θα παρασύρεται σε σκιαμαχίες αλλά θα επιδίδεται σεμελετημένες και καίριες παρτίδες σκάκι.
Ηγεσία που να αντιλαμβάνεται την αξία του παρελθόντος αλλά δεν θα απορροφάται από την μεγαλοπρέπειά του, αλλά θα το χρησιμοποιεί ως βατήρα για το μέλλον και θα την βοηθά να  διακρίνει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτύχει το «αύριον έσετ’ άμεινον».