ΑΧ ΚΑΛΕ! Ο… ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ… ΤΑΜΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!

Επίσκεψη στην φίλη του –και… ομοιοπαθή, καθώς και στην Γερμανία φουντώνει ο εθνικισμός!- φράου Μέρκελ, πραγματοποίησε ο… αγαπούλης Μακρόν, με αφορμή την ημέρα μνήμης για τα θύματα των πολέμων.

Κι εκείνο που «καίει» και τσουρουφλίζει και τους δύο, είναι η άνοδος των πατριωτικών κομμάτων, που αναμένεται να επισφραγισθεί στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Έτσι, ο… αγαπούλης έκανε έκκληση προς την φράου, να κάνουν κάτι για να σταματήσουν το εθνικιστικό ποτάμι που έρχεται. Ιδού η έκκληση:

«Η Ευρώπη, και στους κόλπους της το γαλλο-γερμανικό δίδυμο, φέρουν την υποχρέωση να μην αφήσουν τον κόσμο να ολισθήσει προς το χάος και για τον λόγο αυτόν «η Ευρώπη πρέπει να είναι περισσότερο ισχυρή, περισσότερο κυρίαρχη. Είναι προτιμότερο να παραμείνουμε κλεισμένοι στην ακινησία μας; Απέναντι στην πρόκληση του λαϊκισμού, πρέπει να αναλάβουμε νέα ρίσκα, να υπερβούμε τα ταμπού μας και να ξεπεράσουμε τις συνήθειές μας».

Ότι και να κάνετε αγαπούλη, οι λαοί ξύπνησαν από το λήθαργο, άρα η μοίρα σας είναι προδιαγεγραμμένη! Εσύ τουλάχιστον θα’ χεις κάποιον –τον εικονιζόμενο!- να σε… παρηγορεί τα… κρύα βράδια του χειμώνα… Αλίμονο στην φράου Μέρκελ, που θα κλαίει μονάχη!