ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ «ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ» ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ… ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ;

Ωραία ακούστηκαν στ’ αυτιά των αφελών τα παραμύθια των παπαγάλων της πρεσβείας, ότι οι… φίλοι μας οι Αμερικάνοι μας υποστηρίζουν και μας στηρίζουν, κι ότι δεν θα τολμήσουν οι Τουρκαλάδες να βάλουν χέρι στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Κύπρου και της Ελλάδος, αλλά η αλήθεια είναι πικρή!

Με επίσημη ανακοίνωσή του, λοιπόν, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά με τσαμπουκά στις έρευνες της αμερικάνικης Exxon Mobıl στο οικόπεδο 10 και αναγγέλλει ότι η Τουρκική Εταιρεία Ερευνών Πετρελαίου ξεκινάει δραστηριότητες έρευνας και εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ, κατόπιν «αδείας» από το ψευδοκράτος – αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα κάνει το ίδιο και στην ελληνική ΑΟΖ, αν και όταν… Ιδού η ανακοίνωση, που κινείται στα πλαίσια της πάγιας τουρκικής θέσης, για διαμοιρασμό «καζάν-καζάν» (μισά-μισά) του πλούτου της Κύπρου και της Ελλάδος:

«Το γεγονός ότι η Exxon Mobil ξεκίνησε δραστηριότητες εξερεύνησης φυσικού αερίου στο  δήθεν οικόπεδο 10 της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης στα ανοιχτά Κύπρου, δεν συμβάλλει  στη σταθερότητα της περιοχής. 

Αυτό θα  μπορεί  να αλλάξει ορισμένες ευαίσθητες ισορροπίες και στο θέμα της την επίλυσης του προβλήματος.

Δηλώνοντας πως όλοι οι φυσικοί πόροι γύρω από την Κύπρο δεν ανήκουν όχι μόνο για την ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά πως ανήκει και στις δυο πλευρές , είχαμε προειδοποιήσει την ελληνοκυπριακή διοίκηση να σταματήσει τις μονομερείς δραστηριότητες υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. Με αυτή την αφορμή , επαναλαμβάνουμε την προειδοποίησή μας προς τις εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτές τις μονομερείς δραστηριότητες αναζήτησης και εξόρυξης των ελληνοκυπρίων.

Υπενθυμίζουμε πως η κατανομή των φυσικών πόρων της Κύπρου είναι θέμα ουσίας του Κυπριακού.

Όπως και πριν έτσι και από εδώ και πέρα, σε συντονισμό με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου  και  για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα  και τα συμφέροντα των τουρκοκυπρίων που απορρέουν από το διεθνές δίκαια  ,  ως συνιδιοκτήτες του νησιού, θα συνεχίσουμε να κάνουμε  τα απαραίτητα διπλωματικά και πολιτικά βήματα.  

Εκτός όμως από τη δική μας υφαλοκρηπίδα, θα αρχίσουμε τις δραστηριότητες μας στις περιοχές τις οποίες αδειοδότησε η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου προς την Τουρκική εταιρεία Ερευνών Πετρελαίου».

Τι γίνεται τώρα Τσιπροκαμμένοι, που είστε «εγγυητές» της κυπριακής ΑΟΖ; Πάλι «κο, κο, κο» θα κάνετε στα νταηλίκια του Πασά σας; Ή περιμένετε να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση οι Αμερικανοί αφέντες σας – πράγμα που αποκλείεται;