ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΚΟ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΑΣΚΑΛΕΥΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΝΑ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΣΥΛΟ

Άρθρο στην εφημερίδα «Εμπρός»

H Διευθύντρια μιας ΜΚΟ καταγράφηκε σε βίντεο να εξηγεί πώς συμβούλευε πρόσφυγες και λαθρομετανάστες να υποκρίνονται κατά τη διαδικασία ελέγχου ώστε να περνούν τα σύνορα της Ελλάδας κάνοντας τους συνοριοφύλακες να τους λυπηθούν!

Ορίστε η απόδειξη ότι οι ΜΚΟ στην Ελλάδα δρούσαν μεθοδευμένα εναντίον της Χώρας την ώρα που ο Μουζάλας και τα παρτάλια του Υπουργείου του τους χρηματοδοτούσαν.

Υψηλόβαθμο στέλεχος μιας ΜΚΟ που βοήθησε πάνω από 15.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες να φτάσουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, εμφανίζεται να παραδέχεται ότι εκπαίδευε συστηματικά αιτούντες άσυλο να περνούν τη διαδικασία ελέγχου υποδυόμενοι ότι έχουν υποστεί διώξεις.

Η Ariel Ricker, εκτελεστική διευθύντρια της ΜΚΟ Advocates Abroad, η οποία παρέχει νομική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες, καταγράφεται σε βίντεο — ντοκουμέντο να συζητά ανοιχτά πώς τους διδάσκει να ψεύδονται μπροστά σε συνοριοφύλακες.

Το βίντεο δημοσίευσε η ακτιβίστρια  και συγγραφέας, Lauren Southern, και θα συμπεριληφθεί σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.

Στο βίντεο, περιγράφεται πώς η οργάνωση παρέχει εκπαιδευτικές συναντήσεις για μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη, στο πλαίσιο των οποίων διδάσκονται πώς να φέρονται στις συνεντεύξεις με τους υπευθύνους στα σύνορα.

«Τους λέω ότι είναι ηθοποιία, όλο αυτό είναι ηθοποιία. Για να περάσουν, πρέπει να υποδυθούν τον ρόλο τους στο θέατρο», ακούγεται να λέει.

Η ίδια ακούγεται να αποκαλεί το  Ελληνικό προσωπικό και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) ως «εντελώς ηλίθιους» (f…ing stupid) και να περιγράφει τη διαδικασία που η οργάνωση ανέπτυξε για να τους εκμεταλλεύεται στη διαδικασία ελέγχου (screening).

Μία μέθοδος που διδάσκει στους μετανάστες είναι να εκμεταλλευτούν τις χριστιανικές συμπάθειες της Ελλάδας υποκρινόμενοι ότι έχουν διωχθεί επειδή είναι Χριστιανοί. Τους περιγράφει ακόμα και πώς να προσεύχονται κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων, επειδή ειρωνικά αυτό αντανακλά “ειλικρίνεια”.

Ο Μουζάλας και οι παρατρεχάμενοι φυσικά αυτά τα κατάπιναν αμάσητα.

Όχι όμως εμείς. Θα αφήσουμε όλους αυτούς τους θρασείς και αδίστακτους να διαλύσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, ή θα συνταχθούμε με την Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει επιτέλους ο τόπος;

ΚΟΡΙΝΑ ΠΕΝΕΣΗ