ΑΛΗΤΕΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ»! 5.000 ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΖΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ 700 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ. ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ;

Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το hot spot της Σάμου, περιγράφει με μελανά χρώματα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, σε κατεπείγουσα επιστολή τους προς τον σύντροφο κομισάριο Λαθρομετανάστευσης, Βίτσα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: “Είναι αδύνατο 5.000 άτομα να ζήσουν σε μία εγκατάσταση που προορίζεται για 700 ανθρώπους και μάλιστα σε συνθήκες χειμώνα.

Οι κάτοικοι της πόλης και του νησιού βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, έχοντας προ καιρού απολέσει την κανονικότητα στη ζωή τους. Αισθάνονται ότι δεν έχουν πλέον άλλη υπομονή. Από την άλλη πλευρά, οι δύστυχοι αυτοί άνθρωποι και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες. Όμηροι, ωσάν φυλακισμένοι, αποτέλεσμα της επιμονής για γεωγραφικό αποκλεισμό…».

Τι τους ενδιαφέρει τους «αλληλέγγυους», για τα βάσανα του λαού της Σάμου και για το πως θα βγάλουν το χειμώνα τα μεγαλύτερα θύματά τους, οι δύστυχοι τους οποίους χειραγώγησαν με απατηλές υποσχέσεις να έρθουν στην χώρα των «ανοιχτών συνόρων»; Αν τους ενδιέφερε, θα τους έπαιρναν στα σπίτια τους! Τα κονδύλια να πέφτουν, για να τα τρώνε τα πιράνχας του «αντιρατσισμού», κι όλα τ’ άλλα είναι λεπτομέρειες!