ΕΝΦΙΑ-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ – ΣΤΑ 104 ΔΙΣ. ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ!

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Την δραματική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης χιλιάδων ελληνικών νοικοκυριών για το μήνα Σεπτέμβριο, αποτυπώνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ τα οποία επεξεργάζεται το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη βουλή.

Σύμφωνα με αυτά, φόροι ύψους περί τα 450 εκατομμύρια ευρώ δεν αποπληρώθηκαν κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, όπερ σημαίνει πως περισσότεροι από μισό εκατομμύριο συμπατριώτες μας στάθηκε αδύνατο να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και συγκεκριμένα της πρώτης δόσης για τον φόρο ακινήτων και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος! Χαρακτηριστικό της υφιστάμενης, βαριά επιβαρυμένης κατάστασης για τα ελληνικά νοικοκυριά, είναι το γεγονός πως το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2018 πλησιάζει στα 8 δισεκατομμύρια!

Ενώ λοιπόν τα στελέχη της συγκυβέρνησης και τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα ισχυρίζονται αναίσχυντα πως το οικονομικό κλίμα βαίνει διαρκώς προς το καλύτερο, η πραγματικότητα είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη: στα τέλη Σεπτεμβρίου ο αριθμός των οφειλετών ανέρχεται σε 4.312.395 άτομα, αυξημένος κατά σχεδόν 600.000 άτομα σε σχέση με τον μήνα Αύγουστο κατά τον οποίο οι οφειλέτες ήσαν 3.801.967!

Το συνολικό δε ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών αγγίζει τα 103,09 δισεκατομμύρια ευρώ, ήτοι το εξωπραγματικό 57,2% του ΑΕΠ!

Πού οφείλεται συνεπώς η στάση της κυβέρνησης και η διαστρεβλωτική ρητορική περί οικονομικής ανάκαμψης; Πρόκειται σαφώς για προαποφασισμένη τακτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτως ώστε να καλλιεργήσουν σε πλατιά λαϊκά στρώματα πως το οικονομικό κλίμα δεν είναι τόσο αρνητικό όσο δείχνουν τα στοιχεία. Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα κινείται η κεντρική οικονομική πολιτική της συγκυβέρνησης, βασικός πυλώνας της οποίας είναι τα επιδόματα φτώχειας αφενός και οι αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο αφετέρου. Η οικονομική κατάσταση συμπερασματικά μπορεί κάλλιστα να περιγραφεί ως «επιδόματα και προσλήψεις», κατάσταση η οποία δεν πρόκειται να μεταβληθεί μέχρι τις εκλογές όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.

Καθίσταται σαφές πως η τραγική σημερινή οικονομική και κατ’ επέκταση κοινωνική πραγματικότητα θα βρεθεί προεκλογικά ανάμεσα στις συμπληγάδες της μαρξιστικής (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και φιλελεύθερης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) εξαπάτησης, κοινός παρονομαστής των οποίων είναι η διατήρηση της ασφυκτικής αντεθνικής και αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από τις Βρυξέλλες και εφαρμόζεται με ιδιαίτερο είναι η αλήθεια ζήλο από τους εν Ελλάδι υποτακτικούς τους, δηλαδή από τα ξενόδουλα κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού» τόξου.

Είναι γεγονός πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενόψει των επικείμενων εκλογών δεν έχει άλλο χαρτί να παίξει παρά μόνον εκείνο της διαμοίρασης επιδομάτων δήθεν «κοινωνικής πρόνοιας», διανθισμένο ενδεχομένως με φοροελαφρύνσεις και μείωση ασφαλιστικών εισφορών και εν γένει των ασφυκτικών οικονομικών βαρών. Τούτο εντούτοις δεν θα είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης της οικονομικής καταστάσεως στη χώρα, πολλώ δε μάλλον της κωμικής θέσεως πως η Ελλάς εξήλθε επιτυχώς της μνημονιακής περιόδου. Θα μπορούσε μονάχα να χαρακτηριστεί ως η επιτομή του αριστερίστικου πολιτικαντισμού ο οποίος αναμφισβήτητα θα οδηγήσει στην αναγκαία μετεκλογική λήψη νέων οικονομικών μέτρων από πλευράς της νέας κυβερνήσεως. Η ΝΔ αντίστοιχα, θα προχωρήσει στην εκ νέου αφαίμαξη των ελληνικών νοικοκυριών, υποστηρίζοντας πως δεν επιθυμούσε μια τέτοια εξέλιξη αλλά υποχρεώνεται εκ των συνθηκών να το πράξει, ώστε να μην εκτροχιαστεί η οικονομία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο πραγματικός κερδισμένος των επικείμενων εκλογών στην Ελλάδα θα είναι οι δανειστές και οι τοκογλύφοι των οποίων τις επιταγές θα ικανοποιήσουν άμεσα και υποτακτικά τα κόμματα της ξενοκρατίας.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ραγιαδισμού και νοσηρότητας το οποίο θα επιδεινωθεί και δεν θα βελτιωθεί όπως κράζουν τα κοράκια των Μνημονίων, η Χρυσή Αυγή παραμένει η μοναδική δύναμη Εθνικής Αντίστασης όχι μιας μερίδας πολιτών με πατριωτικό προσανατολισμό αλλά ενός ολόκληρου Λαού που αγωνίζεται στην εποχή μας για να επιβιώσει.