ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η «ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ» ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤ ΠΑΣΑ;

Ομιλία σε επιτροπή της τουρκικής βουλής, για το θέμα των διαφορών με την Ελλάδα στο Αιγαίο, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκιάς Νταβούτ Πασάς, λίγες ημέρες μετά από την ευθεία απειλή του υπουργού Αμύνης, Ακάρ Πασά, ότι η Τουρκιά θα χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα» (εννοώντας βεβαίως τα όπλα…), για να πετύχει το «καζάν-καζάν» (μισά – μισά) στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του Αιγαίου.

Ιδού τι είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας: «Ξεκίνησαν την εποχή του συγχωρεμένου Μπουλέντ Ετζεβίτ. Γιατί; Για το πώς θα διευθετηθούν με την Ελλάδα τα θέματα υφαλοκρηπίδας και χωρικών υδάτων τους. Αν θα τα λύσουμε με την Ελλάδα μέσω διπλωματίας ή αν θα πάμε στο δικαστήριο; Για εμάς υπάρχει και μια ακόμη επιλογή. Εάν η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση και το κράτος μας αξιολογήσει και εκείνη την επιλογή, θα πρόκειται για μια μονόπλευρη επιλογή. Αυτό είναι άλλο πράγμα».

Είναι προφανές βεβαίως, ποια είναι η «τρίτη επιλογή» των Τουρκαλάδων! Άραγε, τολμούν τα ποντίκια των Αθηνών –που στα λόγια παριστάνουν τα… λιοντάρια- να απαντήσουν με πράξεις, δηλαδή με την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο;

Αλλά, τι ζητάμε τώρα; Αυτοί δεν τολμούν να τα ασκήσουν ούτε στο Ιόνιο!