ΠΑΛΙ ΠΕΡΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ… ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ;

Μετά από το συνέδριο του SPD στο Βερολίνο, όπου είχε μιλήσει περί «φασιστικού κινδύνου», ο mister Tsipras επανέλαβε μία από τα ίδια στο Φόρουμ των Παρισίων για την ειρήνη.

Ιδού το νέο παραλήρημά του:

«Ακροδεξιοί και εθνικιστές έχουν το δικό τους σχέδιο που είναι σαφές και διαχρονικό. Διαίρεση της κοινωνίας, στοχοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, καλλιέργεια του φόβου, επίκληση ενός εθνικού μεγαλείου, το οποίο δε χωράει κανέναν άλλο πέρα από τους εκλεκτούς.

Ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι, απευθύνθηκαν σε κοινωνίες καθημαγμένες, στις οποίες κυριαρχούσε ο φόβος και η απόγνωση. Φασισμός και ναζισμός είναι απάνθρωπες ιδεολογίες, είναι όμως πανίσχυρες διότι απευθύνονται σε ένστικτα. Σε συνθήκες πολέμου, επικρατεί το ένστικτο της επιβίωσης. Μετά τον πόλεμο όμως, ο ηττημένος, διακατέχεται το ένστικτο της εκδίκησης…».

Γιατί άραγε τόση… φασιστολογία μαζεμένη; Περίεργο δεν είναι, στα καλά καθούμενα; Ή μήπως κάτι πολύ δυσάρεστο γι’ αυτόν και το σύστημα που υπηρετεί έχει πληροφορηθεί το αμερικανοκομμουνιστάκι, από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων που κάνουν συνεχώς «κρυφές» (μη ανακοινώσιμες) δημοσκοπήσεις και φοβάται γι’ αυτό που’ ρχεται;