ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ», ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!

Χιλιάδες αριστεροί –κάθε είδους- συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ρώμης για να διαμαρτυρηθούν κατά του διατάγματος για την «αντιμεταναστευτική» ασφάλεια, το οποίο προώθησε ο πατριώτης Ματέο Σαλβίνι και ενέκρινε προ ολίγων ημερών η ιταλική Γερουσία, ενώ αναμένεται να εγκριθεί κι απ’ την ιταλική βουλή, στην ψηφοφορία που θα γίνει στα τέλη του τρέχοντος μηνός. Το νομοσχέδιο αντικαθιστά τις άδειες διαμονής για «ανθρωπιστικούς λόγους», που έχουν διάρκεια 2 ετών, από μια σειρά άλλων αδειών, όπως «ειδικής προστασίας» διάρκειας ενός έτους ή «φυσικής καταστροφής στην χώρα προέλευσης», διάρκειας έξι μηνών και προβλέπει μια επείγουσα διαδικασία για τη δυνατότητα απέλασης κάθε αιτούντα άσυλο που αποδεικνύεται «επικίνδυνος».
Οι αριστεροί διαδηλωτές είχαν έρθει από περίπου… 50 πόλεις από ολόκληρη την Ιταλία και φώναζαν συνθήματα του τύπου: «όχι στον Σαλβίνι και τον ρατσισμό», «φιλοξενία για όλους, ανοίξτε τα σύνορα», κ.τ.λ.

Μόνο που, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, έτσι και οι «αλληλέγγυοι» της Ιταλίας θέλουν «φιλοξενία» για όλα τα «προσφυγάκια», αλλά –προς Θεού!- όχι στα σπίτια τους… Τέτοιους «αλληλέγγυους», να τους… βράσω!