ΟΙ ΠΑΠΑ-ΤΖΗΔΕΣ

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Οι άνθρωποι εκτός από απίθανοι, αιθεροβάμονες και φαιδροί, είναι και μέγιστοι σαλταδόροι και μπαγαπόντηδες. Πραγματικά το να μας κυβερνά μια τέτοια κλίκα ανειλικρινών, ανεύθυνων, συμπλεγματικών και ανικάνων είναι εμπειρία. Τραγική μεν, εμπειρία δε. Λόγω του ότι η Κομισιόν πέραν  όλων των άλλων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Πέραν από το κούρεμα των επιδομάτων και την έμμεση επιβολή δυσβάστακτης φορολογίας, απαιτεί εκτός από την περικοπή  θέσεων  δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης έχει επιβάλει το πάγωμα προσλήψεων στο δημόσιο. Φυσικά αυτό είναι καταστρεπτικό για μια κυβέρνηση που στήριξε την άνοδο της στην εξουσία, σε μια εκατόμβη ψεμάτων και που ασκεί μέχρι σήμερα την πλέον αισχρή εξωτερική και εσωτερική πολιτική. Διότι οι εκλογές πλησιάζουν και αν δεν διορίσουν, αν δεν δώσουν απτές υποσχέσεις διότι πλέον δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης του ελληνικού Λαού, θα κατρακυλήσουν στα Τάρταρα. Τι σκέφθηκαν λοιπόν οι θεομπαίχτες;;;; Κατόπιν συνάντησης του ίδιου του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αποφασίστηκε η αλλαγή του καθεστώτος όσον αφορά τους ιερείς. Οι ιερείς παύουν να θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, αν και η μισθοδοσία τους θα συνεχίσει να καταβάλλεται από το δημόσιο. Τι επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο;;

‘Άμεση διαγραφή 10.000 δημοσίων υπαλλήλων. Κάτι που θα πουλήσουν έντεχνα στους Ευρωπαίους προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δημιουργούνται κενά στην δημόσια διοίκηση τα οποία απαιτείται να αναπληρωθούν. Έτσι λοιπόν με την εξαγγελία προσλήψεων, προεκλογικά και ψήφους εξασφαλίζουν μέσα από τα συνήθη ρουσφέτια και υποσχέσεις για  διορισμούς στο δημόσιο και κάποια δικά τους παιδιά βολεύουν, μείνουν ή φύγουν. Από εκεί και ύστερα κατόπιν εορτής, ήτοι κατόπιν εκλογών ποιο θα είναι το καθεστώς της ασφάλειας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της συνταξιοδότησης των ιερέων, αφού πλέον δεν θα υπάγονται στο δημόσιο  κανείς δεν γνωρίζει. Και τώρα θα ερωτήσει κάποιος. Καλά πώς ο αρχιεπίσκοπος δέχθηκε τέτοιου είδους συμφωνία, αφήνοντας ξεκρέμαστο όλο σχεδόν τον Κλήρο; Με κάθε επιφύλαξη θα επισημάνουμε ότι οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι το αντάλλαγμα αυτής της συμφωνίας θα είναι ότι, η ηγεσία της Εκκλησίας θα αποκτήσει  δικαιώματα σε τίτλους ιδιοκτησίας που μέχρι σήμερα θεωρούνται αμφιλεγόμενοι και αμφισβητήσιμοι.

Αυτή η συμφωνία όμως εξελίσσεται σε τυφώνα αφού έχει ήδη εκδηλωθεί πληθώρα αντιδράσεων από τα άμεσα ενδιαφερόμενα πρόσωπα που είναι οι ιερείς, οι οποίοι πιέζουν τους Μητροπολίτες προκειμένου να εκδηλωθεί σθεναρή άρνηση και αντίδραση από την Ιερά Σύνοδο. Επιπλέον το Φανάρι αντιδρά διότι δεν είχε ενημερωθεί, ως έπρεπε, για μια τέτοια συμφωνία. Μετά λοιπόν τον τυφώνα που απειλεί να ξεσπάσει, ο αρχιεπίσκοπος αναδιπλώθηκε μιλώντας για μια πρόθεση συμφωνίας, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των καταιγιστικών αντιδράσεων. Το Εθνικιστικό Κίνημα δεν λησμονεί τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία, τα χρόνια του Οθωμανικού ζυγού διατηρώντας άσβεστη στην καρδιά των υπόδουλων Ελλήνων την Πίστη για τον Χριστό. Με τις διδασκαλίες τους στα Κρυφά Σχολειά, υπό το φως του κεριού και κάτω από την εικόνα της Θεοτόκου, τα Ελληνόπουλα διδάσκονταν την ελληνική Ιστορία  και μάθαιναν ότι ανήκαν σ’ ένα ηρωικό Γένος πολεμιστών και φιλοσόφων που έδωσε τα φώτα του Πολιτισμού στην ανθρωπότητα. Επίσης τον καθοριστικό και ουσιαστικό ρόλο που είχε στην προετοιμασία και στο ξέσπασμα της Επανάστασης. Τέλος την αυταπάρνηση και την θυσία πολλών κληρικών που μάχονταν με τον Σταυρό στο ένα χέρι και με το γιαταγάνι στο άλλο, όπως του καλόγερου Σαμουήλ, του Αθανασίου Διάκου, του Παπαφλέσσα και πολλών άλλων γνωστών ή αγνώστων. Για αυτό και είμαστε παρά τω πλευρώ των Ελλήνων ιερέων αντιδρώντας σε κάθε δόλια συμφωνία η οποία τους απαξιώνει και εξυπηρετεί πλάγια συμφέροντα και επιδιώξεις, όπως επίσης σε κάθε προσπάθεια ή μέτρο οποιουδήποτε κυβερνητικού φορέα που επιζητεί την περιθωριοποίηση ή την απαξίωση των Συμβόλων της Πίστης ή της ίδιας της Πίστης, καθώς και της Ομολογίας μας.