Ο ΕΥΤΡΑΦΗΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ ΧΤΥΠΑ ΞΑΝΑ!

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Ειλικρινά, όσο και να προσπαθήσουμε δεν μπορούμε εν τέλει να καταλήξουμε σε ασφαλές συμπέρασμα όσον αφορά το κύριο κριτήριο με το οποίο ο κύριος Φίλης χαρακτηρίζεται αηδής και απεχθής. Λόγω της εμφάνισης του ή λόγω των δηλώσεων του; Αυτό παραμένει ένα αναπάντητο ερώτημα. Πιθανά σε συνδυασμό και με τα δύο. Διότι είναι βέβαιον ότι προκλητικές και αναίσχυντες εκφράσεις από το στόμα ενός προσώπου που διατηρεί κατά κάποιο τρόπο μια αισθητική κοσμιότητα είναι λιγότερο ενοχλητικές από τις αντίστοιχες που διατυπώνονται από ένα πρόσωπο που σίγουρα η εμφάνισή του και μόνο, θα σου έκοβε την όρεξη αν το αντίκρυζες την ώρα που γευμάτιζες. Σαφώς και δεν καταφερόμαστε εναντίον ευτραφών προσώπων ή επικρίνουμε και χλευάζουμε την παχυσαρκία. Άλλωστε οι πλειοψηφία των ευτραφών προσώπων, όπως συμπερασματικά καταλήγουμε από τον  «Ιούλιο Καίσαρα» του Σαίξπηρ είναι πρόσωπα συμπαθή, χαρούμενα και ευχάριστα.

Εμείς συγκεκριμένα αναφερόμαστε στον κύριο Φίλη του οποίου η διαλεκτική αήθεια ενισχύει και ως ένα σημείο κάνει αφόρητη την αισθητική παρουσία του.

Ο τέως λοιπόν υπουργός Παιδείας δέκα ημέρες μετά την δόλια δολοφονία του ομογενή Κωσταντίνου Κατσίφα από το Αλβανικό κράτος, και ενώ ακόμη η σορός του δεν έχει παραδοθεί στους οικείους του, ο αηδής πνευματικά και φυσικά κύριος Φίλης προχώρησε σε δηλώσεις οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν ακριβή αντιγραφή-ανάρτηση δηλώσεων του αλβανικού υπουργείου εξωτερικών. Ονομάζει λοιπόν τον δολοφονημένο Βορειοηπειρώτη ως «αυτόκλητο σωτήρα» και επίσης επιμένει στο να χαρακτηρίζει την Βόρεια Ήπειρο ως νότιο Αλβανία, υποδηλώνοντας ότι ο Κωσταντίνος Κατσίφας ύψωσε την ελληνική σημαία σ’ ένα ξένο κράτος και άρχισε να πυροβολεί με το Καλάσνικωφ. Μάλιστα για να τεκμηριώσει και να ενισχύσει περισσότερο τις κατάπτυστες  δηλώσεις του συνέκρινε το συγκεκριμένο γεγονός με το υποθετικό σενάριο να υψώσει Τούρκος στη Θράκη τουρκική σημαία και να πυροβολεί τους αστυνομικούς.

Λαμβάνοντας ως δεδομένη την ρήση από τον «Κώδικα του Μπουσίντο» που αναφέρει ότι «άνθρωπος με μεγάλο στομάχι, είναι άνθρωπος με μικρό μυαλό» θα επισημάνουμε ότι ο μικρόμυαλος κύριος Φίλης ομιλεί για δυο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Διότι η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, ελέω των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, απολαμβάνει προνόμια και δικαιώματα που ελάχιστες μειονότητες απολαμβάνουν στις πολιτισμένες χώρες. Σχολεία δικά της, δασκάλους δικούς της, τόπους λατρείας, το δικαίωμα του εκλέγεσθαι  καθώς και μια αμέριστη ανοχή από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Με τις τελευταίες μάλιστα απέκτησαν και το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται όχι ως ‘Έλληνες μουσουλμάνοι , αλλά ως Τούρκοι. Αντίθετα στην Αλβανία ή ελληνική μειονότητα έχει ελάχιστα έως καθόλου δικαιώματα και αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία του ίδιου του αλβανικού κράτους και τον διαφόρων παρακρατικών συμμοριών.

Τώρα όσον αφορά τον χαρακτηρισμό της Βορείου Ηπείρου ως νότιο Αλβανία το μόνο που θα μπορούσαμε ν’ απαντήσουμε είναι ότι από στόμα κόρακα μόνο κρα μπορείς ν’ ακούσεις ήτοι από στόμα ενός εθνομηδενιστή και δοσίλογου, μέλους μιας κυβέρνησης εθνομηδενιστών και δοσίλογων που με την συμφωνία των Πρεσπών, παραχάραξαν την ελληνική Ιστορία και απαξίωσαν την θυσία εκατοντάδων Μακεδονομάχων τι άλλο μπορείς ν’ ακούσεις, εκτός από νότια Αλβανία, δικαιώματα των Τσάμηδων, νέα δημοκρατία της Μακεδονίας, τουρκική μειονότητα και άλλα πολλά που σε άλλες εποχές θα τους στιγμάτιζαν με το αιώνιο ανάθεμα του προδότη.  

Τώρα όσον αφορά τον χαρακτηρισμό του «αυτόκλητου σωτήρα» υπενθυμίζομε στον κύριο Φίλη, πως όταν η Πατρίδα κινδύνευε και στίφη εχθρών εισέβαλαν στα χώματά μας και όταν οι περισσότεροι πολιτικάντηδες ή διεθνιστές ψευτοδιανοούμενοι της δικής του πάστας είτε λούφαζαν έντρομοι μέσα σε τρύπες ή δραπέτευαν στο εξωτερικό, κάποιοι «αυτόκλητοι σωτήρες» σαν τον Κωσταντίνο Κατσίφα έμεναν πίσω για να πολεμήσουν υπέρ βωμών και εστιών, προτάσσοντας σθεναρά τα στήθη τους απέναντι στους εχθρούς, ποτίζοντας την μαρτυρική Γη και το δένδρο της Ελευθερίας με το αίμα τους. Και όταν η νίκη στεφάνωνε τα ελληνικά όπλα οι διάφοροι Φίληδες έβγαιναν  από τις τρύπες τους ή επέστρεφαν από το εξωτερικό για να καρπωθούν τα οφέλη της.  

Τελειώνοντας θα συνιστούσαμε στον κύριο Φίλη αντί να ομιλεί και να προβαίνει δηλώσεις που δεν είναι το δυνατό του σημείο, είναι καλύτερο να ξεθυμαίνει το επαναστατικό και αριστερό του μένος πάνω σε κανένα ταψί γαλακτομπούρεκο (μεγάλο μέγεθος) που σίγουρα αυτό είναι κάτι στο οποίο έχει υπεροχή.