ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ JOHN MCCAIN (ΤΗΣ… ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ) «ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»

Την ίδια ώρα που ο διαβόητος κλόουν που διοικεί τις ΗΠΑ στέλνει στρατό στα σύνορα με το Μεξικό για να σταματήσει τους χιλιάδες απελπισμένους που θέλουν να μπουν στις ΗΠΑ (και καλά κάνουν γιατί είναι χώρα μεταναστών κι έχει υποχρέωση να τους δεχτεί!) και δίνοντάς στους στρατιώτες την εντολή να χτυπήσουν στο ψαχνό, τα καθάρματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων «βραβεύουν» τους κατοίκους της Λέσβου «για την ηρωική τους υποστήριξη προς τους πρόσφυγες»!

Το «βραβείο» δεν είναι βεβαίως το… Νόμπελ με το οποίο τους παραμύθιαζαν κάποτε (για τις «γιαγιάδες της Συκαμιάς», τον «ηρωικό ψαρά που διασώζει μετανάστες», κ.τ.λ.), αλλά το «βραβείο John McCain για τον Ηγετικό Ρόλο στο Κοινωφελές Έργο» (John McCain Prize for Leadership in Public Service) – που ισοδυναμεί με το βραβείο της… ανοιχτής παλάμης!

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Halifax International Security Forum, την οποία αναπαρήγαγε το Politico, η Σίντι ΜακΚέιν, σύζυγος του προσφάτως αποβιώσαντος γερουσιαστή των ΗΠΑ Τζον ΜακΚέιν, η οποία είπε τα κάτωθι:

«Βραβεύοντας τους κατοίκους της Λέσβου, αναγνωρίζουμε τις θυσίες που έχουν κάνει για να προσφέρουν ασφάλεια, παρηγοριά και ελπίδα στους πρόσφυγες προκειμένου να αντέξουν τις απελπιστικά δύσκολες συνθήκες. Εκφράζω την επιθυμία μου το βραβείο αυτό, που θεσμοθετείται για πρώτη φορά, να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο».

Το «βραβείο» θα απονεμηθεί στο 10ο ετήσιο Φόρουμ Διεθνούς Ασφαλείας Halifax, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας, στον Καναδά.

Αυτή είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων: δεν επιθυμεί το παραπέρα «μπαστάρδεμα» του αμερικανικού κράτους, γιατί έτσι κι αλλιώς είναι «μπασταρδεμένο», αλλά βραβεύει το «μπαστάρδεμα» των ευρωπαϊκών εθνών-κρατών! Δε θα πάρουμε!