ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΘΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ: ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΑΝΤΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Την καταστροφική πορεία της ελληνικής οικονομίας καταγράφει μια ακόμη διεθνής έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας συνιστούν ράπισμα για τους πολιτικούς απατεώνες που κυβερνούν και συνάμα προειδοποίση προς τον Ελληνικό Λαό και τις μελλοντικές εκλογικές του επιλογές.

Σε έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας υπό τον τίτλο Doing Bussinessαναφορικά με το επιχειρηματικό περιβάλλον των κρατών, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 72η θέση μεταξύ 190 χωρών, έχοντας υποχωρήσει κατά 5 θέσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά! Αξίζει να σημειωθεί -για να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα οι αναγνώστες μας- πως η υποχώρηση της χώρας μας στη συγκεκριμένη λίστα είναι διαρκής τα τελευταία τρία έτη, μιας και το έτος 2015 ευρίσκετο στην 58η θέση!

Ενδεικτικό της οικονομικής τραγωδίας την οποία βιώνει η Πατρίδα και επακόλουθα ο Λαός μας είναι το γεγονός πως στον εν λόγω δείκτης ευκολίας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση από χώρες όπως η Αλβανία (63η θέση), η Ρουάντα (29η θέση) και τα Σκόπια (10η θέση).

Το τραγικότερο όλων βεβαίως, δεν είναι πως οι κυβερνήσεις της χώρας έχουν από το 2010 και μέχρι σήμερα ακολουθήσει μια εγκληματική οικονομική πολιτική η οποία έχει οδηγήσει στα βράχια την επιχειρηματικότητα, αλλά μάλλον το γεγονός πως η καταστροφική πολιτική προβάλλεται από τους κυβερνώντες ως μοναδικό δρόμο για την υποτιθέμενη σωτηρία της χώρας. Κι όλα αυτά, για να μην παραδεχθεί το πολιτικό προσωπικό που εξουσιάζει πως απέτυχε παταγωδώς και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την εθνική οικονομία στον γκρεμό!

Κατά τ’ άλλα οι πολιτικοί ταγοί ως καθηγητάδες του ψεύδους διαβεβαιώνουν τους Έλληνες πως η Πατρίδα γυρίζει σελίδα, εξήλθε επιτυχώς της εποχής των Μνημονίων και μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, αναμένοντας τις επενδύσεις που… έρχονται οσονούπω. Ο ανώτατος πολιτειακός άρχων μάλιστα, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, σε οποιαδήποτε περίσταση και εκδήλωση, πλέκει το εγκώμιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διακηρύσσοντας πως οι Έλληνες έπραξαν και θα πράττουν πάντοτε οτι χρειαστεί για να διατηρηθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο!

Μπορεί λοιπόν η επιχειρηματικότητα στην Ρουάντα να είναι σε απείρως καλύτερη θέση από την αντίστοιχη της Ελλάδος, όμως οι πολίτες της πρώτης στερούνται του μεγίστου των προνομίων το οποίο “απολαμβάνει” ο Ελληνικός Λαός: το ευρωπαϊκό κεκτημένο! Ναι κύριοι, μπορεί οι επιχειρήσεις να κλείνουν η μια μετά την άλλη, η ανεργία στην χώρα να καταλαμβάνει επί σειρά ετών την πρώτη θέση μεταξύ των κρατών της Ευρώπης, οι πτυχιούχοι και όχι μόνο νεολαίοι να φεύγουν μαζικά για το εξωτερικό αλλά ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Όταν αυτό το Κράτος αποκτήσει μια κυβέρνηση η οποία θα εργάζεται ώστε να διατηρηθεί το ελληνικό κεκτημένο τότε και μόνο τότε θα μεταβληθεί και το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα. Όσο ένα αποτυχημένο και εξόχως επιζήμιο πολιτικό και οικονομικο προσωπικό όμως, διατηρεί τα σκήπτρα της εξουσίας και δρα με γνώμονα όχι τα ελληνικά συμφέροντα αλλά την εξυπηρέτηση των διεθνών τραπεζιτών και των τοκογλύφων, τότε όποιος προσδοκά οικονομική ανάκαμψη απλά ονειρεύεται -ως πεινασμένος- καρβέλια.

Η αναδιοργάνωση, η εξυγίανση και η ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας είναι έργο που δύναται να αναλάβει και να φέρει σε πέρας μονάχα ένα Κράτος Εθνικό. Η οικοδόμηση ωστόσο του Εθνικού Κράτους δεν μπορεί να γίνει ούτε από τους πατριδοκάπηλους της ΝΔ, ούτε από τα αποπαίδια της που σήμερα παριστάνουν τους “εθνοσωτήρες”. Εθνικό Κράτος, το γνωρίζουν άπαντες πλέον, σημαίνει Χρυσή Αυγή στην εξουσία!