ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ»: Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΑΦΥΛΟ» ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!

Άρθρο της Κορίνας Πενέση στην εφημερίδα «Εμπρός»

Την ώρα που η κυβέρνηση Trump επαναπροσδιορίζει τα «επαναπροσδιορισμένα» φύλα και την επιστροφή στα «δύο φύλα», η Ολλανδία πρωτοπορεί εκδίδοντας «άφυλα» διαβατήρια.

Το πρώτο εκδόθηκε στον/στην 57χρονο-η Leonne Zeegers, που αντί για «F» (γυναίκα) ή «M» (άνδρας) επέλεξε ονομασία φύλου «Χ».

Η Leonne μεγάλωσε ως αγόρι, το 2001 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να γίνει γυναίκα και τώρα αυτοπροσδιορίζεται ως «intersex».

Περίπου τέσσερα τοις εκατό των Ολλανδών δεν αυτοπροσδιορίζονται ούτε ως άντρες ούτε ως γυναίκες, όπως αναφέρει και το BBC. Είναι στην ευχέρεια των δικαστηρίων να αποφασίσουν αν ένα άτομο πρέπει να λάβει την ονομασία «Χ «για το φύλο.

Άλλες χώρες που προσφέρουν «άφυλα» διαβατήρια είναι οι εξής: Αργεντινή, Αυστραλία, Καναδάς, Δανία, Ινδία, Μάλτα, Νεπάλ, Νέα Ζηλανδία και το Πακιστάν(!)

Όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο επιτρέπει μόνο αρσενικό ή θηλυκό φύλο, αφού μια υπόθεση «άφυλου» διαβατηρίου συζητήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο τον Ιούνιο.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν μπορεί παρά να μας κάνει εντύπωση, αφού όλοι θυμόμαστε ότι σε δημοτικό σχολείο στο Μπρίστολ της Βρετανίας, την 1η Μαρτίου που έχει οριστεί να εορταστεί η «Ημέρα του Βιβλίου», οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι διαχειριστές του αποφάσισαν να φέρουν… «τραβεστί» μέσα στις σχολικές τάξεις προκειμένου να «διδάξουν» στα μικρά παιδιά ιστορίες «ανοχής» και «αντιρατσισμού», μέσω ενός προγράμματος στο οποίο οι «τραβεστί» διαβάζουν «παραμύθια» στα παιδιά.

Όσον αφορά την Χώρα μας, δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα  τέτοιες «πολιτικά ορθές» αποφάσεις με τους διάφορους γραφικούς και φαιδρούς «δικαιωματάκηδες» να κολλούν την ταμπέλα του «ρατσιστή», «ομοφοβικού», «μισαλλόδοξου», «μνησίκακου» σε όποιον επιχειρήσει να αντιδράσει σε μια τέτοια «πρωτοποριακή απόφαση».

Και για όποιον δεν πειστεί, υπάρχει και  ο «αντιρατσιστικός νόμος», ο οποίος μπορεί, με την ερμηνεία-λάστιχο που έχει, να θεωρήσει ως «ρατσιστή» όποιον δεν αποδέχεται κάποιον «τραβεστί», «τρανσέξουαλ», «κουήρ» ή «ίντερσεξ»…