ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ-ΒΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Πλήρη εφαρμογή του νόμου περί «αποκομμουνιστικοποίησης», γίνεται στην Πολωνία – ο λαός της οποίας έχει μαρτυρήσει από τους Σοβιετικούς και τα τσιράκια τους.

Στη βάση, λοιπόν, αυτού του νόμου, οι πολωνικές αρχές προχώρησαν στο γκρέμισμα εκ βάθρων ενός μνημείου στη Βαρσοβία, που ήταν αφιερωμένο στους στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού που σκοτώθηκαν κατά την κατάληψη της πόλης.

Θυμίζουμε, ότι οι Σοβιετικοί διέκοψαν σκοπίμως την επέλασή τους στην Βαρσοβία, όταν έγινε εξέγερση στην πόλη, δίνοντας τη δυνατότητα στους Γερμανούς να την καταστείλουν με την ησυχία τους!

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Η εξέγερση των Πολωνών άρχισε την 1η Αυγούστου 1944, μόλις οι Σοβιετικοί πλησίασαν την Βαρσοβία, βάσει σχεδίου που προέβλεπε εξέγερση μικρής διάρκειας, για να αναγκασθούν οι Γερμανοί να φύγουν από την πόλη μια ώρα αρχύτερα. Ωστόσο, οι Σοβιετικοί που είχαν φτάσει μέχρι τα προάστια της πόλης διέκοψαν κάθε πολεμική δραστηριότητα, με εντολή του Στάλιν, που θεωρούσε εχθρό το πολωνικό έθνος. Η ηρωική αυτή εξέγερση κράτησε 63 ολόκληρες ημέρες ως την τελική παράδοση στους Γερμανούς στις 4 Οκτωβρίου.

Υπολογίζεται ότι κατά την εξέγερση περίπου 16.000 Πολωνοί αντιστασιακοί έχασαν την ζωή τους και 6.000 τραυματίστηκαν. Επιπλέον, σκοτώθηκαν 150.000 με 200.000 άμαχοι. Οι απώλειες των Γερμανών ανήλθαν σε 16.000 νεκρούς και 9.000 τραυματίες. Κατά τις οδομαχίες το 25% των κτιρίων της πόλης καταστράφηκε ολοσχερώς. Μετά την κατάπνιξη της εξέγερσης οι Γερμανοί ισοπέδωσαν και ένα επιπλέον 35% της πόλης, τετράγωνο προς τετράγωνο.

Αργότερα, οι σοβιετικές ορδές κατέλαβαν την πόλη και επιδόθηκαν σε όργιο δολοφονιών Πολωνών πατριωτών και βιασμών των γυναικών!  

Άρα, «ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη», το γκρέμισμα του μνημείου! Και πολύ άργησε…