ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΚΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ!

Σε μια απίστευτη πρόκληση εις βάρος της μνήμης των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στα βορειοηπειρωτικά βουνά και των χιλιάδων ανά την Ελλάδα που εκτελέστηκαν από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής, προχώρησε ο εθνικός διχαστής Πάκης Παυλόπουλος!

Έτσι, αμέσως μετά από την στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, μετέβη στην Κεφαλονιά (προφανώς με ελικόπτερο – πλήρωνε κορόιδο Έλληνα φορολογούμενε!), όπου μαζί με τον γελοίο Ιταλό Ματαρέλα, παρευρέθηκε σε εκδήλωση μνήμης των Ιταλών κατακτητών της μεραρχίας Acqui!

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του εθνικού ανοσιουργήματος, η ιταλική κατοχή των Επτανήσων είχε τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από την κατοχή σε άλλες περιοχές, καθώς υπήρχε η σαφέστατη πρόθεση να ενσωματωθούν στην Ιταλία, μετά τη λέξη του πολέμου.

Έτσι, τα Επτάνησα τέθηκαν υπό αποκλειστική ιταλική πολιτική και στρατιωτική διοίκηση, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, η οποία ήταν βεβαίως υπό ξένη κατοχή, αλλά υπήρχε ελληνική πολιτική διοίκηση.

Στα πλαίσια αυτά διορίστηκαν πολιτικοί διοικητές σε όλα τα νησιά, οι οποίοι υπάγονταν στο ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, απαγορεύθηκε η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας κι έγινε υποχρεωτική η διδασκαλία της ιταλικής, ιδρύθηκε η «Ανώνυμος Εταιρεία Ιονικού Εμπορίου» που είχε την αποκλειστικότητα των εισαγωγών και εξαγωγών, καθιερώθηκε νέο νόμισμα, η Ιόνιος δραχμή, τα γεωργικά προϊόντα κατάσχονταν και μεταφέρονταν στην Ιταλία, ενώ οι δικαστές εφάρμοζαν τους ιταλικούς νόμους και δίκαζαν εν ονόματι του βασιλιά της Ιταλίας. Τέλος, οι «ευγενείς» κατακτητές που τίμησε ο Παυλόπουλος, ίδρυσαν στρατόπεδα συγκέντρωσης των πιο εθνικά δραστήριων Ελλήνων, στους Παξούς, τους Οθωνούς και το Λαζαρέτο, όπου περιορίστηκαν περίπου 3.500 Έλληνες!

Τα σχόλια δικά σας…