ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΗΜΕΡΑ ΘΡΙΑΜΒΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟΥ!

Σήμερα διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Βραζιλία, κι όπως όλα δείχνουν η νίκη του εθνικιστή υποψηφίου Μπολσονάρου αναμένεται να είναι συντριπτική!

Μάλιστα, η κομμούνα, που χαρακτηρίζει τον εθνικιστή υποψήφιο «ακροδεξιό» και «θαυμαστή των Χίτλερ και Πινοσέτ», έχει αρχίσει από τώρα να… κλαίει και να οδύρεται. Ενδεικτικά είναι τα όσα γράφουν σχετικά οι παλιολινάτσες του ΣΥΡΙΖΑ. Πάρτε μια μικρή γεύση: «Μια πιθανή εκλογή του Μπολσονάρου θα είναι μία τραγωδία για τη Βραζιλία και την περιοχή. Στην πραγματικότητα για τον κόσμο. Κυριολεκτικά…».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο φυλακισμένος για κλεψιές και λεηλασίες, αριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, που δήλωσε τα εξής:

«Αυτή τη στιγμή, που μια φασιστική απειλή επικρέμαται πάνω από τη Βραζιλία, θέλω να απευθύνω έκκληση προς όλους όσοι υπερασπίζονται τη δημοκρατία να υπερασπιστούν το δημοκρατικό πολίτευμά μας και το κράτος του δικαίου».

Ο δε αντίπαλος του Μπολσονάρου, Αντάτζι, κινδυνολόγησε για τον εθνικιστή υποψήφιο, λέγοντας πως: «Αν δεν διστάζει να απειλήσει τη δημοκρατία πριν από τις εκλογές, τι νομίζετε ότι θα κάνει αφού νικήσει; Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να αποτραπεί η επικράτηση του φασισμού στη Βραζιλία».

Επίσης, ενδεικτικό της ταραχής που νιώθει η κομμούνα, είναι το δημοσίευμα του αριστερού περιοδικού «The Clinic» που εδρεύει στο Σαντιάγο της Χιλής και παρουσιάζει το περίφημο άγαλμα του Χριστού στο Ρίο Ντε Τζανέιρο να χαιρετά «φασιστικά».

Νίκη στον Μπολσονάρου – ψόφος στην κομμούνα!