ΤΟ… ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΕ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ ΤΟ ΚΚ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΝΑ ΤΑΧΘΕΙ ΥΠΕΡ ΑΣΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Παρέμβαση στις εκλογές που διεξάγονται αύριο στην μακρινή Βραζιλία, έκανε το… επαναστατικό ΚΚΕ – μέχρις εκεί έφτασε η… χάρη του!

Έτσι, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε επιστολές στο ΚΚ Βραζιλίας και στο Βραζιλιάνικο ΚΚ (είναι δύο διαφορετικά κόμματα, σα να λέμε ΚΚΕ μ-λ και Μ-Λ ΚΚΕ…), στις οποίες συστήνει στα συντρόφια να υποστηρίξουν τον αστό υποψήφιο για την προεδρία (που είναι «κεντροαριστερός», ούτε καν αριστερός!) κόντρα στον εθνικιστή Μπολσονάρο.

Βέβαια, η σύσταση του αριστεριστή Κουτσούμπα γίνεται με έμμεσο τρόπο, καθότι, αφενός μεν η επιστολή βρίθει από κατηγορίες για τον Μπολσονάρο και αφετέρου, δεν γίνεται λόγος σ’ αυτήν για τα καπιταλιστικά «κουσούρια» του αντιπάλου του.

Πάρτε μια γεύση: «Το ΚΚΕ καταδικάζει την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική και τις αντιδραστικές θέσεις που προβάλλει ο υποψήφιος πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο και καταγγέλλει αποφασιστικά τις συνεχείς απαράδεκτες προκλήσεις του ενάντια στους κομμουνιστές κι όσους αγωνίζονται. Κι ιδιαίτερα το πρόσφατο αντικομμουνιστικό ντέλιριο του Μπολσονάρο ότι “θα σβήσει από το χάρτη τους κόκκινους συμμορίτες”. Ο αντικομμουνισμός αποτελεί πάντα τον προάγγελο γενικότερης επίθεσης ενάντια στους εργαζομένους και τα δικαιώματά τους. Το ΚΚΕ εκφράζει την διεθνιστική του αλληλεγγύη με τους κομμουνιστές και το λαό της Βραζιλίας».

Αναμφισβήτητη η «πείρα» του… τιμημένου κουκουέ από χείρες βοηθείας προς αστικές πολιτικές δυνάμεις! Μην ξεχνάμε, πως το 1989 -1990, που ο «υπαρκτός» κατέρρεε στην «μητρόπολή» του και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, στην Ελλάδα (χώρα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.) το ΚΚΕ συγκυβερνούσε, αρχικά με την ΝΔ και εν συνεχεία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί! Πιο… επαναστάτης πεθαίνεις!