Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ «ΞΕΧΑΣΕ» ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ! ΤΥΧΑΙΟ;

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο Κούλης Νουδούλης, στα πλαίσια του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης και της εορτής του πολιούχου Αγίου Δημητρίου κι έκανε δήλωση

μετά τη λήξη της επίσημης δοξολογίας στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Κατ’ αρχάς, αναφέρθηκε στην απελευθέρωση της πόλης μιλώντας γενικώς και αορίστως περί «ηγεσίας» και αποσιωπώντας εντέχνως το όνομα των απελευθερωτών της πόλης, δηλαδή του Κωνσταντίνου του Στρατηλάτη και του Ιωάννη Μεταξά: «Η σκέψη όλων μας γυρίζει 106 χρόνια πίσω εκείνες τις μέρες του Οκτωβρίου του 1912, όταν η Ελλάδα και η ηγεσία της παραμέρισαν τις όποιες διαφορές είχαν…».

Έπειτα, αναφέρθηκε στην Συμφωνία των Πρεσπών: «Και εδώ πέρα, βέβαια, στη Μακεδονία μας, έχουμε και ένα χρέος παραπάνω να θυμόμαστε τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας. Και καθώς δρομολογούνται εξελίξεις οι οποίες είναι εις βάρος των εθνικών συμφερόντων να θυμίσουμε και πάλι ότι εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, δεν πρόκειται να στηρίξουμε καμία συμφωνία η οποία εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα στους γείτονες μας».

Πάλι «ξέχασε» το βασικότερο όλων: το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας! Τυχαίο; Δε νομίζουμε, διότι πάγια θέση της Νουδούλας ήταν, είναι και θα είναι η «σύνθετη ονομασία, με τον όρο Μακεδονία», δηλαδή η εκχώρηση του ονόματος!