Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ΔΕΝ «ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ» ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ: ΚΟΜΙΣΙΟΝΑΡΙΟΙ ΜΗΝ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Περνούν οι μέρες, έχει εκπνεύσει το τελεσίγραφο των Βρυξελών από την Δευτέρα το μεσημέρι κι ο πατριώτης Σαλβίνι δεν εννοεί να συμμορφωθεί!

«Άμα θέλουν οι Βρυξέλλες ας στείλουν 12 επιστολές από τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα, όμως ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει», είπε ο εφιάλτης των Κομισιονάριων και συνέχισε στο ίδιο ύφος: 

«Εάν οι Βρυξέλλες επιμείνουν, τότε κι εγώ θα θελήσω να προσφέρω κι άλλα λεφτά στους Ιταλούς πολίτες. Τα τελευταία χρόνια, όλοι οι προϋπολογισμοί που πέρασαν από τις Βρυξέλλες αύξησαν το χρέος των 300 δισ. ευρώ. Η απόρριψη αυτού του σχεδίου από την Κομισιόν μού θυμίζει «προληπτική επίθεση». Πρόκειται για μία επίθεση στην ιταλική οικονομία. Εμείς δεν αλλάζουμε. Είναι καθήκον μου να κάνω το αντίθετο από αυτό που έκαναν οι Μόντι και Ρέντσι. Ο στόχος είναι να έχουμε διπλάσια ανάπτυξη από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο προϋπολογισμός που θέλουν οι Βρυξέλλες θα οδηγήσει σε ανάπτυξη μόλις 0,9% του ΑΕΠ. Όμως, πώς ξεπληρώνεις το χρέος με 0,9% ανάπτυξη; Εμείς προτείνουμε μία διαφορετική συνταγή για ποντάρουμε στην ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας».

Go back κύριε* Τσίπρα, go back κύριε* Καμμένε, που θα σκίζατε το Μνημόνιο και θα σκιάζατε την Μέρκελ. Έτσι είναι οι ηγέτες, όχι σαν τα μούτρα σας!

*Κεριά και λιβάνια…