12 ΜΙΛΙΑ, ΓΙΟΚ! ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΟΥ ΠΑΣΑ!

Αναφερόμενοι, σε χθεσινή μας ανάρτηση, στις τουρκικές απειλές και στην απάντηση του εκπροσώπου του «ελληνικού» υπουργείου Εξωτερικών – κατόπιν οδηγιών Τσίπρα, όπως φάνηκε από το τζαμπαμαγκίστικο ύφος («Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όποτε και όπως η ίδια κρίνει. Το δικαίωμα επέκτασης της αγιαλίτιδας ζώνης ισχύει ασφαλώς για όλη την επικράτεια»), ολοκληρώναμε ως εξής:

«Αφήστε τα ψόφια, Τσιπροκαμμένοι! Τολμάτε να πάτε κόντρα στον Οθωμανό Πασά σας, υπερασπιζόμενοι τα εθνικά συμφέροντα, ναι ή ου; Ή κάντε το ή σκάστε!

(ΥΓ): Σιγά να μην το κάνουν»!

Λίγες ώρες πέρασαν και σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών ο τζάμπα μάγκας Τσίπρας, αποφασίστηκε η άρον-άρον απόσυρση του Π.Δ. για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια, στο… Ιόνιο!!!

Μάλιστα, για να μη φανεί ότι χέστηκε απάνω του από τις απειλές του Οθωμανού Πασά του, ο Τσίπρας προσέθεσε στην απόφαση, ότι… «κάποια στιγμή» θα κατατεθεί στη βουλή νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων (εννοείται στο Ιόνιο, στο Αιγαίο είναι αδιανόητη…) αφού πρώτα θα υπάρξει… «ενημέρωση και διάλογος» με τα κόμματα (του «συνταγματικού» τόξου, εννοείται…), συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, αλλά και το… Επιστημονικό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών, για να γνωματεύσει επί του θέματος. Το οποίον σημαίνει, ότι η «κάποια στιγμή» που θα γίνει η επέκταση στο Ιόνιο, θα είναι στις… 32 Αυγούστου!

Μιλάμε για πολύ μεγάλη ξεφτίλα, αλλά εδώ ισχύει η παροιμία «ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται». Ομοίως και ο ξεφτιλισμένος δε φοβάται μια ακόμα ξεφτίλα!