ΟΙ… ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ: ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!

Λίγες ώρες μετά τις τουρκικές απειλές για τυχόν επέκταση των εθνικών χωρικών υδάτων στο… Ιόνιο (την οποία πήρε πίσω ο Τσίπρας, σε χρόνο ντε-τε – ούτε στο Ιόνιο δεν τολμούν οι Τσιπροκαμμένοι ν’ ασκήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας!), πήραν θέση και οι… φίλοι μας οι Αμερικάνοι.

Ποια ήταν η θέση αυτή; Η… συνήθης: βρείτε τα μεταξύ σας, εμείς δεν ανακατευόμαστε!   

Ιδού η σχετική δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

«Η πολιτική μας για αυτά τα θέματα δεν έχει αλλάξει: Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν εδώ και καιρό αναπτύξει διπλωματικούς διαύλους επικοινωνίας για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. Σαν θέση αρχής, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Αυτοί είναι οι… φίλοι μας οι Αμερικάνοι, στους οποίους δίνουν γη και ύδωρ οι Τσιπροκαμμένοι!

(ΥΓ): Τραγική ειρωνεία: λίγη ώρα πριν από την συνήθη ποντιοπιλατική δήλωση των… φίλων μας, σεσημασμένο καμμενοπαπαγαλάκι του διαδικτύου (που κάθε τρεις και λίγο προαναγγέλλει ελληνο-τουρκικό πόλεμο και αμερικανική εμπλοκή υπέρ της… Ελλάδος), έγραφε τα εξής κατάπτυστα:

«Οι ΗΠΑ κόβουν τη φόρα της Τουρκίας: «Θα προστατέψουμε την Α. Μεσόγειο» – Σε ισχύ το μήνυμα της Ελούντας: «Η απειλή για έναν, αποτελεί απειλή εναντίον όλων».