Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΡΕΝΑ

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Όπως λέει και ο πάνσοφος Λαός «ότι του φανεί, του λωλο-Στεφανή». Αυτή είναι η παροιμία που ανταποκρίνεται απόλυτα στις δηλώσεις της Περιφερειάρχου κυρίας Ρένας Δούρου, που δίδει ως απάντηση, όσον αφορά την σκληρή κριτική που της ασκείται λόγω της ολιγωρίας και της ανεπάρκειας που επέδειξε στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής που στέρησαν την ζωή σε 100 περίπου ανθρώπους. Με μια τετριμμένη και ανιαρά κοινότυπη διαλεκτική, που κινείται ιστορικά στα σταλινικά επίπεδα την εποχή εξόντωσης της ηγεσίας του ΚΚΣΕ με την κατηγορία ότι λειτουργούσαν ως πράκτορες του καπιταλισμού ή στην εποχή του «Ζαχαριαδιακού» ΚΚΕ που ο Μπελογιάννης και ο Βελουχιώτης εγκαταλείφθηκαν από το κόμμα χαρακτηριζόμενοι ως πράκτορες της αντίδρασης, η κυρία Δούρου, με απουσία αισχύνης και περίσσεια θράσους δηλώνει ότι η λαϊκή κατακραυγή που στρέφεται προς το πρόσωπό της για την καλοκαιρινή τραγωδία με τις δεκάδες θύματα, δεν είναι άλλο τι από κατασυκοφάντηση που σκοπό έχει την πολιτική της εξόντωση. Σχεδόν τα ίδια είχε δηλώσει και πέρσι για τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής που στέρησαν την ζωή σε 18 ανθρώπους. Μόνο που εκεί η οχετώδης διαλεκτική υπεράσπισης προβλήθηκε δια στόματος του πολύ και άρτι αφιχθέντος από τα μπουζούκια στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, διαιτητή, αρτοποιού και βουλευτή κυρίου Πέτρου Κωνσταντινέα. Αυτή όμως την φορά ο κύριος Κωσταντινέας δεν ξιφούλκησε και δεν εξύβρισε στα πάνελ υπέρ της κυρίας Δούρου. Πιθανά να αναρρώνει ακόμη από τα χτυπήματα που δέχθηκε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, από ακροδεξιούς, φασίστες, ναζιστές, τραμπούκους, ρατσιστές, οι οποίοι τον χτύπησαν τόσο «επιστημονικά», που δεν του άφησαν ούτε την παραμικρή αμυχή (!!!!!).

Η κυρία Δούρου λοιπόν στα πλαίσια μιας λυρικής, αλληγορικής έξαρσης ταυτίζοντας την «αιθέρια» μορφή της με την έννοια της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι οι συκοφάντες της δεν πλήττουν πρόσωπο, αλλά την ίδια την δημοκρατία, όπως επίσης καπηλεύονται την τραγωδία στο Μάτι για την πολιτική της εξόντωση. Κατ’ αρχάς για να μιλήσουμε θεωρητικά, όσο σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του με την Δημοκρατία και την Ελευθερία, άλλη τόση έχει ο Μπαρμπα-Στάθης με την αεροναυπηγική. Οι άνθρωποι από το 2015 έχουν εφαρμόσει στην Χώρα ένα άθλιο και ισοπεδωτικό καθεστώς, επιλέγοντας αφενός μεν τον ρόλο των πειθήνιων οργάνων των ξένων δανειστών,  αφετέρου δε εφαρμόζοντας μια μειοδοτική και δοσίλογη πολιτική καταλύοντας την Ιστορία, την Θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα, πασχίζοντας να επιβάλλουν μια πολυφυλετική πολυπολιτισμική κοινωνία και απαξιώνοντας τις έννοιες του Έθνους, της Πατρίδας και του ελεύθερου Έλληνα πολίτη. Επίσης στηρίζουν και αιτιολογούν τον κάθε λογής εγκληματία, τραμπούκο και παράνομο, αναγορεύουν σε ήρωες τους έγκλειστους ακροαριστερούς τρομοκράτες, αδιαφορούν παντελώς για την ασφάλεια και την καθημερινότητα μιας βασανισμένης κοινωνίας. Όλα αυτά βάσει της νοσηρής διαστροφής που τους κατατρέχει τα ονομάζουν δημοκρατία. Και με αυτή ακριβώς την δημοκρατία ταυτίζεται η κυρία Δούρου.

Κατά δεύτερον και σπουδαιότερο ας πάει η κυρία Ρένα να αντικρίσει κατάματα όλους αυτούς που έχασαν για το τίποτα και άνευ ουσίας δικούς τους ανθρώπους και να τους αναπτύξει τις θεωρίες της  για τις σκευωρίες πολιτικής της εξόντωσης. Ας κοιτάξει στα μάτια τους γονείς των διδύμων κοριτσιών, την μάνα και σύζυγο που έχασε τον άνδρα και τα παιδιά της, τους γονείς που έχασαν το 6μηνο βρέφος που το Σεπτέμβρη επρόκειτο να το βαφτίσουν και όλους αυτούς που έχασαν παιδιά, γονείς, αδέλφια και συγγενείς. Ας κοιτάξει τις φωτογραφίες από τα χαμογελαστά προσωπάκια που χάθηκαν τόσο πρόωρα, άδικα και τραγικά λόγω της ανευθυνότητας, της ανικανότητας και της αδιαφορίας κάποιων. Κάποιων σαν την κυρία Δούρου και τους προκάτοχους της που μπάζωσαν τα ρέματα μετατρέποντας την Αθήνα σε χείμαρρο σε κάθε νεροποντή και που άφησαν να οργιάζει ένα πολεοδομικό αίσχος στο Μάτι και σε πόσα άλλα μέρη που ακόμη δεν γνωρίζουμε, αδιαφορώντας για το γεγονός του ότι η παραμικρή σπίθα φωτιάς θα μπορούσε να το μετατρέψει σε πύρινη ποντικοπαγίδα χωρίς διαφυγή.

Αντί λοιπόν να προβαίνει σε υπερφίαλες δηλώσεις και μπουρδολογίες για δήθεν επιθέσεις ενάντια στην δημοκρατία, με σκυμμένο το κεφάλι ας ζητήσει ταπεινά συγγνώμη από τους οικείους των πνιγμένων και των καμένων, ας παραδεχθεί δημοσίως ότι είναι επικίνδυνα ανεπαρκής για την Αυτοδιοίκηση και ας εξαφανιστεί δια παντός από την δημόσια ζωή.

Αλλά τέτοιες πράξεις μεταμέλειας γίνονται από ανθρώπους που έχουν πολιτικό ήθος και αισχύνη, όχι από άτομα πολιτικά αήθη και αναίσχυντα.