ΤΣΑΒΟΥΣ ΠΑΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ: ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΕΜΕΙΣ!

«Προβληματική» χαρακτηρίζουν οι Τουρκαλάδες την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδος στο… Ιόνιο από τα 6 στα 12 μίλια.

Βέβαια, δεν τους πολυενδιαφέρει τι γίνεται στο Ιόνιο, αλλά προειδοποιούν ότι δεν θα ανεχθούν να γίνει κάτι παρόμοιο στο Αιγαίο.

Έτσι, σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε –σκοπίμως!- συνέντευξη στο κρατικό τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή», λέγοντας τα εξής:
«Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις. Εκεί προηγείται ο λαϊκισμός. Είμαστε υπέρ να τεθεί με ειρηνικό τρόπο το θέμα. Εμείς δίνουμε κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση. Εμείς θέλουμε να επιλυθούν όλα τα θέματα στο Αιγαίο με ειρηνικό τρόπο. Η τουρκική κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα ναυτικά 12 μίλια, το Casus Belli (αιτία πολέμου) της τουρκικής βουλής ισχύει».

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος του «ελληνικού» υπουργείου Εξωτερικών, απάντησε, κατόπιν οδηγιών Τσίπρα – είναι φανερό από το τζαμπαμαγκίστικο ύφος:

«Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όποτε και όπως η ίδια κρίνει. Το δικαίωμα επέκτασης της αγιαλίτιδας ζώνης ισχύει ασφαλώς για όλη την επικράτεια».

Αφήστε τα ψόφια, Τσιπροκαμμένοι! Τολμάτε να πάτε κόντρα στον Οθωμανό Πασά σας, υπερασπιζόμενοι τα εθνικά συμφέροντα, ναι ή ου; Ή κάντε το ή σκάστε!

(ΥΓ): Σιγά να μην το κάνουν!