ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ… ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ενώ σε πολλές χώρες της Ευρώπης τα κόμματα του… «δημοκρατικού τόξου» που ασκούν την εξουσία σύντομα παραπαίουν και καταρρέουν, σε όσες κυβερνούνται από πατριωτικές δυνάμεις, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του Βίκτωρος Όρμπαν στην Ουγγαρία, που προσφάτως εξασφάλισε την εκλογή του για τρίτη τετραετία και του Σαλβίνι, που μέσα σε λίγους μήνες διακυβέρνησης στην Ιταλία, βλέπει τα ποσοστά του κόμματός του να έχουν διπλασιαστεί!

Το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει πλέον και στην Πολωνία, όπου το κυβερνών πατριωτικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) εξασφάλισε τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών στην επαρχιακή συνέλευση στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθηκαν χθες.

Το PiS κερδίζει το 32,3% των ψήφων για τα μέλη της επαρχιακής συνέλευσης, έναντι 24,7% που λαμβάνει ένας συνασπισμός κεντρώων κομμάτων, η αριστερά είναι πλήρως εξαφανισμένη, ενώ καλά ποσοστά συγκεντρώνουν κι άλλα μικρότερα πατριωτικά κόμματα!

Η νίκη των Πολωνών πατριωτών οφείλεται κυρίως στην πολιτική τους στο λεγόμενο «προσφυγικό» ζήτημα, στο οποίο είναι κάθετοι: ούτε ένας «πρόσφυγας» στην Πολωνία!