Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΑΕΦ ΚΑΝΕΙ… ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ!

Ένα ερώτημα, μετά από την πρώτη έγκριση από την Βουλή των Σκοπίων της πρότασης της κυβέρνησης Ζάεφ για την έναρξη της τροποποίησης του Συντάγματος, είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί μέχρι την τυπική ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Ενώ, λοιπόν, η αρχική πληροφόρηση ήταν ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί με δύο ακόμα ψηφοφορίες μέσα στο επόμενο 20ήμερο, νεώτερες πληροφορίες ανεβάζουν το χρόνο που θα χρειαστεί σε… τρεις μήνες!

Ήτοι: η κυβέρνηση των Σκοπίων θα προετοιμάσει τις επόμενες ημέρες τα σχέδια συνταγματικών τροπολογιών, τα οποία θα υποβάλει προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές και στην ολομέλεια της βουλής και θα ακολουθήσει ψηφοφορία, για την οποία απαιτείται απλή πλειοψηφία (61 βουλευτές στους 120). Στη συνέχεια, τα εν λόγω σχέδια τίθενται σε δημόσια διαβούλευση και ακολούθως η κυβέρνηση αναλαμβάνει να συντάξει τα τελικά κείμενα των τροπολογιών, τα οποία θα υποβάλει προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές και στην ολομέλεια του κοινοβουλίου και θα ακολουθήσει ψηφοφορία, για την οποία απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων (80 βουλευτές στους 120). Η όλη διαδικασία υπολογίζεται να υπερβεί τους τρεις μήνες!

Βέβαια, εκπλήξεις δεν αναμένονται, καθώς η πλειοψηφία των 80 υπάρχει πλέον…

Πως φτάσαμε από το 20ήμερο στο τρίμηνο;

Είναι προφανές: ο φίλος Αλέξης ζήτησε από τον φίλο Ζόραν (Ζαεφ) χρονική παράταση των διαδικασιών, για να καθυστερήσει όσο γίνεται περισσότερο η κύρωση της προδοτικής Συμφωνίας από την ελληνική βουλή, πρώτον για να ξεχαστεί η ελληνική κοινή γνώμη και δεύτερον για να κερδίσει χρόνο στην καρέκλα ο κυβερνητικός εταίρος μπούλης Πανούλης!

Δεν είναι… θαύμα;