Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΟΥ

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Τους «Κινέζους» προσπάθησαν να κάνουν οι Αλέξης και Πανούλης, δηλώνοντας και καλά έκπληκτοι και αιφνιδιασμένοι, όσον αφορά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών κυρίου Νίκου Κοτζιά, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ακατανόητη την απόφασή του να απομακρυνθεί από το κυβερνητικό σχήμα. Σαφώς και έχουμε επισημάνει πολάκις (όχι Πολάκης) ότι όλοι αυτοί που η κατάρα έφερε να κυβερνούν την Ελλάδα, κινούνται και βιώνουν σε παράλληλο σύμπαν εκτός πραγματικότητος, αλλά εδώ ισχύει ότι ίσχυε για όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ πολλαπλασιασμένο εις την ν. Τους φτύνουν και αυτοί λένε ότι ψιχαλίζει. Ένα από τα βαρύνοντα κυβερνητικά στελέχη παραιτήθηκε για πολύ σοβαρούς λόγους που πιθανά άπτονται στην διαχείριση οικονομικών κονδυλίων από κάποια υπουργεία, ενώ ο πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι κλίνει προς το πολιτικό δεκανίκι της κυβέρνησής του κύριο Πάνο Καμμένο προκειμένου να κερδίσει πίστωση πολιτικού χρόνου, αφού πλέον ο δικός του έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Σε αυτή του την προσπάθεια δεν διστάζει να παραγκωνίσει και γιατί όχι να καρατομήσει, ιδεολογικούς του συντρόφους και κυβερνητικά στελέχη. Ο κύριος Τσίπρας ως αριστερός –έστω και ντεμέκ- διακατέχεται από το σύνδρομο του Κρόνου γνώρισμα που ανέκαθεν χαρακτήριζε την αριστερά και δεν είναι άλλο από το να τρώει τα παιδιά του. Αλλά απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα ο κύριος Κοτζιάς θα αποδειχθεί πολύ βαρύς και αχώνευτος για το στομάχι του. Αμέσως μετά την απομάκρυνση του απαίτησε μέσω επιλήψιμων υπονοουμένων  να δοθεί στα ΜΜΕ η 9σελιδη επιστολή της παραίτησής του. Για όποιον μπορεί να καταλάβει, αυτό αποτελεί μια άμεση προειδοποίηση και απειλή απέναντι στους κυβερνητικούς εταίρους. Μάλλον σε αυτή την επιστολή ο κύριος Κοτζιάς αποκαλύπτει κάποιες αλήθειες που θα κλονίσουν συθέμελα την κυβέρνηση αν δουν το φως της δημοσιότητας. Βάσει των κατηγοριών που ανταλλάχθηκαν μεταξύ των κυρίων Κοτζιά και Καμμένου  στο υπουργικό συμβούλιο, πιθανά προκύπτει ότι η επιστολή επικεντρώνεται στην αναφορά, μεθόδων και επιλογών που είχε κάνει η κυβέρνηση όσον αφορά τη διάθεση των μυστικών κονδυλίων και τη χρηματοδότηση ξένων μέσων και παραγόντων για την προώθηση, υποτίθεται, των εθνικών μας συμφερόντων. Επίσης και ίσως αυτό είναι σημαντικότερο μετά την αποπομπή Κοτζιά, το κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ πάγωσε προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, ο οποίος αδίστακτα εξοστράκισε έναν ιδεολογικό του σύντροφο και σημαίνον στέλεχος προς χάριν του αντιπαθούς –σε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Καμμένου.

Πάντως ακόμη και αυτοί που μέχρι σήμερα εθελοτυφλούσαν, διαθέτοντας ελάχιστη λογική και κριτική σκέψη μπορούν πλέον να συνειδητοποιήσουν ότι ο Αλέξης είναι ένα άτομο που διακατέχεται από έντονο τυχοδιωκτισμό, ιδιοτέλεια και φιλαρχία, μην διστάζοντας όπως ο βοσκός στον μύθο του Αισώπου που άφηνε νηστικά τα πρόβατά του για να σιτίζει τα ξενόφερτα κατσίκια, να παύει και να απομακρύνει χθεσινούς στενούς του συνεργάτες, προκειμένου να διασφαλίσει και παρατείνει χρονικά τις εξουσιαστικές του φιλοδοξίες.

Αν τελικά δημοσιευθεί μέσω του Τύπου η επιστολή Κοτζιά, τότε θα δημιουργηθεί μείζον πρόβλημα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως όμως στο εσωτερικό της. Όσον αφορά την εικόνα που προβάλουν στα μάτια του Ελληνικού Λαού, ελάχιστα τους απασχολεί, διότι όπως έχουμε ξαναεπισημάνει, είναι αήθεις και αναίσχυντοι.