ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΛΕΞΗ ΝΑ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ (ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ);

 

 

Γράφει ο Αντίοχος

Το έχω παρατηρήσει και στο παρελθόν, πως όποτε μιλάει ο κομμουνιστής Βούτσης, βγάζει ειδήσεις!

Ενώ, λοιπόν, όλοι στοιχηματίζουν πως σε περίπτωση που τα μεγάλα υπερατλαντικά αφεντικά κρίνουν ότι δεν συμφέρει πολιτικά τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να συνεχίσουν να συγκυβερνούν, θα είναι οι ποτάμηδες που θα κάνουν… σκάντζα-βάρδια στους Καμμένους, από την συνέντευξη Βούτση στο ΘΕΜΑ 104.6 προκύπτει κι άλλο πιθανό… δίδυμο συγκυβέρνησης: του ΣΥΡΙΖΑ με το… τιμημένο κουκουέ!

Ιδού τα όσα είπε ο Βούτσης:  

«Σε καμία περίπτωση δεν εξαιρούμε το ΚΚΕ από μια κυβερνητική συνεργασία. Είναι θέμα της ίδιας της ηγεσίας του ΚΚΕ πώς βλέπει τα πράγματα για τη συνέχεια της διακυβέρνησης της χώρας. Είμαστε απολύτως ανοιχτοί σε μια σύγκληση με τις δυνάμεις της αριστεράς».

Πριν σπεύσουν κάποιοι να το αποκλείσουν, θα τους θυμίσω κάποια πραγματάκια:

1ον) Δεν θα είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται οι σημερινοί συριζαίοι με το ΚΚΕ. Το 1989, ιδρύθηκε ο Συνασπισμός, ως εκλογική συμμαχία του ΚΚΕ κυρίως με την ΕΑΡ (μετεξέλιξη του ΚΚΕ εσωτερικού), αλλά και λοιπών αριστερών συνιστωσών. Το δε ΚΚΕ αποχώρησε από τον Συνασπισμό το 1991, όταν τέθηκε θέμα διάλυσης των μέχρι τότε συνιστωσών κομμάτων που τον αποτελούσαν.

2ον) Ως συνιστώσα του Συνασπισμού, το ΚΚΕ δε δίστασε να συγκυβερνήσει αρχικά με την Νουδούλα και εν συνεχεία και με την Νουδούλα και με το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ. Στον ΣΥΡΙΖΑ θα κολλήσει – που στο κάτω – κάτω της γραφής, το 90% των σημερινών ηγετικών στελεχών του προέρχεται από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, με πρώτον τον ίδιον τον Τσίπρα;

3ον) Κάποιοι (αφελείς…) μπορεί να πουν πως θα βάλουν βέτο σε μια τέτοια συγκυβέρνηση οι… φίλοι μας οι Αμερικάνοι, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Το 1989-1990, γιατί δεν είχαν βάλει; Υπάρχει, λοιπόν, προηγούμενο!

4ον) Εδώ και μια τριετία υπάρχει σε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. συγκυβέρνηση στην οποία συμμετέχει κανονικότατα Κομμουνιστικό Κόμμα – και μάλιστα, θεωρούμενο ως εκ των δύο τελευταίων σταλινικών κομμάτων της Ευρώπης, μαζί με το ΚΚΕ: στην Πορτογαλία. Και «δεν έχει ανοίξει μύτη»! Επιπροσθέτως, από το καλοκαίρι, και δεύτερο Κομμουνιστικό Κόμμα συμμετέχει σε συγκυβέρνηση χώρας μέλους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.: στην Τσεχία! Κι εκεί «δεν έχει ανοίξει μύτη»! Γιατί εκεί και όχι εδώ;

Μην αποκλείετε, λοιπόν, συντόμως να δούμε τον Τσίπρα να συστήνει στον Τραμπ τον… αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως, Κουτσούμπα! Η σκηνή αυτή, θα’ ναι βέβαια όλα τα λεφτά!