ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΥΡΟΥ: «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ»… ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ, ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΤΩΝ «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ»!

Χωρίς καθηγητές έχουν μείνει τα σχολεία της Σκύρου, σύμφωνα με καταγγελία που απέστειλε στο υπουργείο Παιδείας ο δήμαρχος του νησιού:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε άμεσα για την πλήρωση των κενών θέσεων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού μας, καθώς είναι για μας αδιανόητο, εν έτη 2018 τα παιδιά των ελληνικών νησιών να μην δύνανται να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος, ολοένα και περισσότεροι γονείς να εγκαταλείπουν το νησί μας, ακριβώς για το ότι δε μπορεί να παρασχεθεί στα παιδιά τους αξιοπρεπής εκπαίδευση. Είναι ένα από τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει το νησί μας σήμερα και για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως άμεσα επιληφθείτε για την επίλυσή του. Αναρωτιόμαστε αν ο απώτερος σκοπός της πολιτείας είναι να μας αναγκάσει να φύγουμε από τον τόπο μας και να ερημώσουν τα νησιά μας».

Που να περισσέψουν δάσκαλοι και καθηγητές για την Σκύρο – και για την κάθε Σκύρο; Για το αρμόδιο υπουργείο της… «αλληλέγγυας» συγκυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων, προηγείται η «εκπαίδευση» των «προσφυγόπουλων»!

Όσο για τα Ελληνόπουλα της Σκύρου –και της κάθε Σκύρου- που θέλουν να μάθουν γράμματα, «να φύγουνε, να πάνε αλλού»!