«ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΘΕΜΑ» ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Μπήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, 7 μήνες πριν τις εκλογές!

Μετά την πρωτοβουλία της Ελληνικής Αυγής για την Φυλή να δημιουργηθεί ενωμένο, ισχυρό μέτωπο κατά της εγκληματικότητας, , αποτελούμενο από όλες τις δυνάμεις και όλους τους φορείς και τους πολίτες, το απόγευμα της Παρασκευής συγκλήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο στο Δημαρχείο Φυλής, υπό την προεδρία της κ. Αρβανιτάκη, παρουσία του Δημάρχου κ. Παππού και εκπροσώπων παρατάξεων, Συλλόγων και ελάχιστων πολιτών όπου ετέθη προ ημερησίας διάταξης θέμα από τον κ. Μπουραϊμη.

Η Ελληνική Αυγή για την Φυλή, έδωσε μαζικό και δυναμικό παρόν εμφανιζόμενη όχι μόνο με έναν εκπρόσωπο (όπως συνηθίζεται), αλλά με το σύνολο των Τομεαρχών της σε Παιδεία, Περιβάλλον, Ασφάλεια, Υγεία, Πολιτισμό, την Γραμματεία της, την Εκπρόσωπο Τύπου και μέλη, καλύπτοντας σχεδόν τη μισή αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Η ευγενική και ήρεμη στάση των μελών της Ελληνικής Αυγής και η οργανωτικότητά τους, έδειξε το υψηλό επίπεδο ποιότητας του δυναμικού της. 
Επιθυμία μας είναι να γίνει σαφές πως δεν επιθυμούμε να γίνουμε «φύλαρχοι» ή πολέμιοι των άλλων παρατάξεων και άριστο θα ήταν, αντί να είναι επιφυλακτικοί κάποιοι και αντιδραστικοί απέναντι μας, να ακούσουν τις προτάσεις μας και συνολικά να αγωνιστούμε για το καλό της περιοχής. 

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, μάλιστα, κ. Γκίκας Χειλαδάκης, εξήρε την παρουσία μας στα διάφορα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν από άλλους φορείς, όπως αυτό της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και των Ενεργών Πολιτών, με συνδιοργανωτές τους κ.κ. Σ. Γκουβόπουλου και Κ. Μπλουχάρη, αλλά και στην συγκέντρωση που διοργάνωσε η Ελληνική Αυγή για την Φυλή, στον τόπο της τραγωδίας. 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και στο πλαίσιο των προτάσεων αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, ο Δήμαρχος κ. Παππούς εισάκουσε την πρόταση που του είχαμε απευθύνει στην ομαδική αποστολή – και στην οποία έως εκείνη την στιγμή θετικά είχαν αποφανθεί μόνο ο κ. Μπουραϊμης (από πολιτικά πρόσωπα) και η Φ. Κόκκινου και κ. Κατερίνα Μπλουχάρη (από συλλόγους.)

Πρόσθεσε δε στον κ. Μπουραϊμη που υιοθέτησε το κάλεσμά μας, να γίνει δηλαδή μια μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση εν είδει Δημ. Συμβουλίου, παρουσία της Ηγεσίας της Διοίκησης της Αστυνομίας, ώστε να δοθεί «απολογισμός του έργου τους».
Επιτέλους, προτάθηκε να συμμετέχουν σε αυτό το συμβούλιο και οι βουλευτές των κομμάτων για να φτάσει μέσω αυτών στη Βουλή το θέμα της εγκληματικότητας, για να ασκηθούν πιέσεις προς την Κυβέρνηση να παραχωρηθούν μέσα και κυρίως εντολές στα τοπικά τμήματα για την πάταξη της εγκληματικότητας.
Στην συζήτηση που ακολούθησε, κατάπεσε η περίφημη – ψευδής ως προς την πραγματικότητα – δήλωση του Δημάρχου «περί μη εγκληματικότητας στην περιοχή».
Απολαύστε τον:

Η Ελληνική Αυγή μέσω του επικεφαλής της και Υποψήφιου Δημάρχου κ. Τσέλα Θοδωρή, ζήτησε το λόγο για παρέμβαση. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τσέλας πρότεινε στο Δήμαρχο να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία της ηγεσίας της Αστυνομίας και βουλευτών, μπροστά σε πλήθος κόσμου, με ΕΝΩΜΕΝΕΣ όλες τις παρατάξεις, ώστε να εδραιωθεί η αίσθηση της ασφάλειας στους πολίτες που δεν ενδιαφέρονται για ΔΣ χωρίς αποτέλεσμα και από στατιστικά στοιχεία χωρίς νόημα.

Εστίασε ιδιαιτέρως στο γεγονός πως δεν επιθυμούμε να το οικειοποιηθούμε καθώς δεν μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά οφέλη επάνω στον χαμό ενός συνανθρώπων μας.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!

Στόχος μας είναι, η Παναγιώτα Ευθυμίου, να είναι το τελευταίο θύμα αυτού του πολέμου. 
Στόχος μας είναι η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή του κόσμου. 
Στόχος μας είναι να δοθεί επιτέλους στους πολίτες η ευκαιρία να μιλήσουν για το πρόβλημα τους και όλοι μαζί να δεσμευθούμε για λύσεις στην πράξη.

Εμείς, στην Ελληνική Αυγή για την Φυλή αρνούμαστε μία ακόμα «κεκλεισμένων των θυρών» σύγκλιση συμβουλίου για τη οποία ελάχιστοι πολίτες θα ενημερωθούν και ακόμη πιο λίγοι θα συμμετέχουν.

Φυσικά ο κ. Τσέλας, δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία και από βήματος καυτηρίασε την αισχρή απόπειρα, να καπηλευτεί τη συγκέντρωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για την εγκληματικότητα, βάζοντας μέλη της παράταξής του να εισχωρήσουν παράνομα ανάμεσα σε ανήλικους μαθητές και γονείς κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο, μοιράζοντας φυλλάδια με το σήμα του ΚΚΕ και ύβρεις κατά της Χρυσής Αυγής. https://ellayghfylis.blogspot.com/2018/10/blog-post_12.html

Ιδού τι απάντησε κάτωχρος και καταϊδρωμένος ο κ. Τσουμπρής του ΚΚΕ, γιατί εμείς δεν αδυνατούμε να προφέρουμε το όνομα του… Ο ίδιος αφού υπεραμύνθηκε της αισχρής πρακτικής του ΚΚΕ να καπηλεύεται τον αγώνα άλλων για να προωθήσει τα κομματικά συμφέροντα, εννοείται πως αρνήθηκε να στηρίξει την πρόταση μας.Τακτική, δυστυχώς, συνηθισμένη…Τον παραδίδουμε στην χλεύη του Λαού της Φυλής.

Παρακολουθώντας λοιπόν τη συνεδρίαση αυτή, καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα: 

ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ!
«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει» 
Και εδώ στο Δήμο Φυλής, το πρόβλημα της εγκληματικότητας «κοσκινίζεται» χρόνια. 
Ναι, να καλέσετε την Αστυνομική ηγεσία να της ζητήσετε απολογισμό του έργου της την τελευταία διετία, αλλά ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΟΞΥΜΟΡΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ «ΡΕΣΤΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΕΝΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ «ΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΡΕΦΕΙ» ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΆΛΛΟΥΣ;
Συνεπώς, στη συζήτηση αυτή ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ πως θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα άπαντες οι Αρμόδιοι του Δήμου για την αμέλεια και την ανεπάρκειά τους και για άλλη μια φορά δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. 
Η Ελληνική Αυγή που πραγματικά θέλει άμεση αποτελεσματικότητα, ήδη ενημερώνεται και καταγράφει κάθε εγκληματικό περιστατικό, ήδη έχει συντάξει προτάσεις και ήδη έχει τεθεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε ερώτημα στη Βουλή και υπόψη των Αρμοδίων Υπουργών. 

Δηλαδή, αυτό που εσείς που χρόνια τώρα ΥΠΟΣΧΕΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΑΞΕΤΕ η Ελληνική Αυγή το έχει ήδη πράξει αποδεικνύοντας πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ! ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΦΥΛΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ.

Υ.Γ. Για την παράταξη της Ελληνικής Αυγής για την Φυλή, τα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια της πόλης και των πολιτών, θεωρούνται εξαιρετικώς μείζονα και δεν αντιμετωπίζονται σε καμιά περίπτωση με ελαφρότητα ή αναβλητικότητα ή με προχειρότητα και με δήθεν ευχολόγια.

Αντιμετωπίζονται, με υπευθυνότητα, σύνεση, με ενωτική διάθεση, χωρίς κραυγές αλλά και χωρίς ψιθύρους. Δείτε στο τέλος την ομιλία μας. 
Παρά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η πόλη, οι πολίτες της μοιάζουμε ανήμποροι να συνεργαστούμε, να αντισταθούμε και να ορθώσουμε ηθικό ανάστημα. Γι’αυτό, ευθύνεται το τοπικό πολιτικό σύστημα, αλλά και οι γενικότερες πολιτικές που έχουν ασκηθεί προς την κοινωνία τα τελευταία χρόνια από το πολιτικό προσωπικό της χώρας. 
 
Πολιτικές που μας απαξίωσαν, και μας οδήγησαν στην απομόνωση. Στη σκέψη πως δεν μπορούμε μόνοι μας να αλλάξουμε τίποτα και είναι όλα κανονισμένα αφού έτσι βολεύει τους λίγους. Στη σκέψη πως όλοι τα έχουν βρει εναντίον μας. Καταλήξαμε να σκεφτόμαστε περισσότερο το εγώ μας, την βολή μας, τον διορισμό μας και κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία μας, βρήκαν την ευκαιρία να στήσουν το κομματικό ή παραταξιακό μαγαζάκι τους, νιώθοντας σπουδαίοι στους λίγους, αφήνοντας όμως όλον τον υπόλοιπο κόσμο απέξω. 
 
Σήμερα παρακολούθησα δύο εκδηλώσεις για την εγκληματικότητα. Από τότε που ανοίξαμε το γραφείο μας, έχω βρεθεί σε τουλάχιστον τρεις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη χωματερή, ανθρώπων με εντελώς αντίθετη ιδεολογία από εμένα. Καθε μια είχε από 20-100 άτομα. Έτσι όμως, δεν δείχνεις το πρόβλημα που χρονίζει. Δεν κάνεις τίποτα άλλο πέραν του να καλύπτεις την ματαιοδοξία σου. Μία σειρά από αποτρόπαια εγκληματικά περιστατικά, που έχουν συμβεί στην πόλη τελευταία, φαίνεται πως δεν στέκονται ικανά να συσπειρώσουν μαζικά όσους μπορούμε να συσπειρωθούμε απέναντι στο έγκλημα και στη βία, από όπου και αν προέρχεται και έτσι, κάθε τόσο κάποιος δολοφονείται, κάποια γυναίκα βιάζεται, κάποιος μαγαζάτορας πέφτει θύμα ληστείας ή κλοπής, κάποια ληστεία σε κάποιο δρόμο συμβαίνει. 
 
Ο δήμαρχος, τον έχω ακούσει να αρνείται ότι υπάρχει εγκληματικότητα στην πόλη. Και όσο το αρνείται το έγκλημα θριαμβεύει. Την ίδια ώρα, κάθε ένας από εμάς ονειρεύεται να κάνει και μία συγκέντρωση, να γίνει ο τοπικός φύλαρχος ο οποίος εν όψει της προεκλογικής περιόδου, θα δειξει και την μικρή ή μεγάλη δύναμη του. 100 από εδώ ο ένας, 500 από δω ο άλλος. Αλλά το πρόβλημα έτσι, βρίσκεται στην θέση του, αλώβητο, γιγαντώνεται. Το έγκλημα χτυπησε την άτυχη Παναγιώτα, αλλά ηθικός αυτουργός είμαστε όλοι εμείς και ο τρόπος αντίδρασης που έχουμε καλλιεργήσει. 
 
Έτσι, σύντομα μπορεί το έγκλημα να χτυπήσει και την πόρτα μας. Εσάς, εμένα, τα παιδιά μας… Κινούμενοι σε εντελώς άλλη κατεύθυνση, σύσσωμη η παράταξή μου, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πολιτικά κίνητρα και τα οφέλη που θα της έδιναν η πολιτική εκμετάλλευση της αγωνίας και της οργής του κόσμου εκεί έξω και πριν από άλλες σκέψεις, μεμονωμένης αντίδρασης, να σας καλέσω να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αντιδράσουμε όλοι μαζί. 
 
Να διοργανώσουμε όλοι μαζί μια μεγάλη, μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα δείχνει σε όλες τις κατευθύνσεις, την αποφασιστικότητα αυτής της κοινωνίας να μην πρωταγωνιστεί αρνητικά στα δελτία ειδήσεων. Μία μεγαλειώδη συγκέντρωση η οποία θα τιμήσει τα θύματα αυτής εδώ της πόλης και θα απαιτήσει η Παναγιώτα Ευθυμίου, να είναι το τελευταίο θύμα αυτού του ακήρυχτου πολέμου που διεξάγεται στην πόλη μας. 
 
Να καλέσουμε βουλευτές, και να δουν μία κοινωνία ενωμένη να ζητά και να απαιτεί όσα λείπουν από τον τόπο στον τομέα της Ασφάλειας. Να μιλήσουμε στον κόσμο και να του πούμε πως είμαστε όλοι εδώ, δίπλα του, ενωμένοι, χωρίς κομματικές και παραταξιακές παρωπίδες σε όλα τα μεγάλα θέματα που χρονίζουν άλυτα και τον βασανίζουν. Υπάρχει μεγαλύτερο θέμα στην πόλη από την ασφάλεια των πολιτών; Δεν πρέπει να τους πούμε πως δεν είναι μόνοι τους απέναντι στους όποιους κακοποιούς, αλλά μέλη μια ισχυρής, αλληλέγγυας κοινωνίας που αντιστέκεται και διεκδικεί και απολαμβάνει μια ασφαλή πόλη; 
 
Σήμερα, απευθύνω αυτό το κάλεσμα σε όλους, με την δύναμη που έχω σαν Πολίτης. Πίσω μου υπάρχει μία παράταξη η οποία με έχει εξουσιοδοτήσει στις ενέργειες μου. Επειδή λοιπόν κάποιοι μπορεί να αντιδράσουν σε αυτό το κάλεσμα, απλά και μόνο επειδή αυτή την πρόταση την κάνω εγώ, ο Θοδωρής Τσέλας, επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής για την Φυλή, αν τους βοηθά να αποφασίσουν για τον κοινό σκοπό, περιμένω να σας ακούσω και να στηρίξουμε εμείς την πρόταση οποιουδήποτε άλλου – και θα πρέπει να είσαι εσύ αυτός Δήμαρχε – αρκεί να κινείται στην ίδια ενωτική κατεύθυνση. 
 
Οι εκλογές είναι κοντά και όλοι μιλάνε για συνεργασίες. Ας συνεργαστούμε πριν τις εκλογές.για το κοινό καλό. Σας παρακαλώ να το σκεφτείτε και σας ευχαριστώ για τον λόγο που μου δώσατε κ. Πρόεδρε.