ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΕΓΩ ΣΑΛΒΙΝΙ; ΕΓΩ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ;

Αυτά που επισημάναμε εξ’ αρχής, είπε σήμερα ο Καμμένος στην πολυσυζητημένη συνέντευξή του στην ΣΥΡΙΖΕΡΤ-ΣΟΒΙΕΡΤ.

Κατ’ αρχάς, είπε ότι πως για ότι λέει και κάνει είναι σε συνεννόηση με τον Τσίπρα: «Με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε. Επί 3,5 χρόνια μια κυβέρνηση δυο κομμάτων από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους βρεθήκαμε με 3 κοινούς στόχους…».

Εν συνεχεία, είπε πως οι βάσεις για τις οποίες μίλησε στους Αμερικανούς, υπάρχουν ήδη: «Άκουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι οι βάσεις του θανάτου. Η χώρα μας είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Όλες οι χώρες της συμμαχίας, έχουν γραφείο σε κάθε μονάδα. Για ποιες βάσεις μιλήσαμε; Για την Λάρισα. Ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠΑ, Θα προτιμούσαμε να πήγαιναν στην Σμύρνη; Υπάρχει διευκόλυνση που προβλέπεται από την συμμετοχή μας στην συμμαχία. Για τον Βόλο ζητήθηκε είπε να προσγειώνονται τα ελικόπτερα. Το να αφήσουν 360 οικογένειες και κάτι στην κοινωνία του Βόλου, αυτό μας κάνει κακό; Θα προτιμούσατε να είναι στην Κωνσταντινούπολη;»

Όσον αφορά την αμερικάνικη βάση που ζητάει να δημιουργηθεί στην Κάρπαθο, το έκανε σε συνεννόηση με τον Τσίπρα: «Εγώ ζήτησα καινούρια βάση στην Κάρπαθο. Νομίζετε ο υπουργός Άμυνας κάθεται σε αυτό το γραφείο σχεδιάζει πολιτικά σχέδια και τα αποφασίζει μόνος του;».

Για το καταγέλαστο «plan B» στο σκοπιανό, είπε πως ο Τσίπρας ήξερε αλλά δεν το ενέκρινε:

«Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αφού λύσαμε τα θέματα του Άμυνας είχα υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Η συζήτηση έγινε ενώπιον πολλών. Εκεί ξεκαθάρισα ότι η θέση της κυβέρνησης παραμένει η συμφωνία τω Πρεσπών αλλά εγώ δεν πρόκειται να την ψηφίσω στην Βουλή. Ήταν άποψη του κυβερνητικού εταίρου το plan b. Ήταν υποχρέωσή μου να γίνει εναλλακτική πρόταση. Την γνωρίζει ο πρωθυπουργός αλλά δεν την εγκρίνει ως κυβερνητική πολιτική».

Και τέλος, στην… φοβερή κατηγορία ότι θέλει να το παίξει… Έλληνας Σαλβίνι, είπε πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, καθώς επί 3 ½ χρόνια στηρίζει την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων»:

«Οι ΑΝΕΛ δεν είναι Σαλβίνι. Στήριξαν την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των προσφύγων. Η Ελλάδα είχε πρόσφυγες από την Σμύρνη που φιλοξενήθηκαν σε συριακά καράβια. Οι ιδέες των ΑΝΕΛ με τον Σαλβίνι δεν έχουν καμία σχέση».

Αμετανόητος συνοδοιπόρος των κομμουνιστών ο κύριος, μέχρι τέλους!