Ο ΖΑΕΦ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ

Τα συγχαρητήριά του στον mister Tsipra «για το θάρρος που επέδειξε και για το γεγονός ότι μοιράστηκε μαζί μου το όραμα για ειρηνικά και ευημερούντα Βαλκάνια ως αναπόσπαστο μέρος της ΕΕ», δίνει σήμερα ο Ζάεφ στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα. Ο Ζάεφ, τονίζει επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση επέδειξε «γνήσιο ενδιαφέρον να επιλυθεί το ζήτημα».

Επιπλέον, αποκαλύπτει ότι πριν από το «Βόρεια Μακεδονία» είχε συμφωνηθεί και το όνομα «Δημοκρατία του Ίλιντεν»:

«Στις διαπραγματεύσεις φτάσαμε σε ένα σημείο όπου θεωρήσαμε ότι το όνομα Δημοκρατία του Ίλιντεν αποτελεί μια καλή βάση για μια οριστική λύση. Ύστερα, συμφωνήσαμε να επιδιώξουμε μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση στις δυο χώρες. Οι ελληνικοί πολιτικοί κύκλοι δεν παρείχαν ικανοποιητική στήριξη στην πρόταση αυτή κι έτσι προχωρήσαμε σε μια άλλη λύση που περιλαμβάνει ένα γεωγραφικό σημείο αναφοράς».

Τέλος, έστειλε ένα μήνυμα στον Κούλη Νουδούλη, με τον οποίο προφανώς θα συνεργαστούν όταν (και αν…) γίνει πρωθυπουργός και ΔΕΝ θα ακυρώσει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών: «Είναι πάντα καλό να επιδιώκουμε και να αποδεικνύουμε πως οι πολιτικοί των Βαλκανίων γνωρίζουν να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και να εργάζονται προς το συμφέρον των πολιτών τους. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να σημειώσουμε από κοινού μια ιστορική επιτυχία, ως μια σοβαρή επένδυση για το μέλλον».

Καταλάβατε τώρα;