ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ Ο «ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΑΡΧΩΝ» ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ;

Υποτίθεται πως είναι «πρόεδρος όλων των Ελλήνων» και «ανεύθυνος άρχων». Που δεν παίρνει θέση για τα διάφορα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Είναι όμως τέτοιος ο Παυλόπουλος; Ή μήπως είναι πρόεδρος των Τσιπροκαμμένων;

Αντίθετα, λοιπόν, με τον Σκοπιανό πρόεδρο Ιβανώφ, που υπερασπίζεται την θέληση του λαού του ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών, και με δεδομένη την αρνητική θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για την Συμφωνία, ο πρόεδρος Πάκης, πράττει το ακριβώς αντίθετο!

Έτσι, στις κοινές δηλώσεις που έκανε στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φράνκ, έστειλε «μήνυμα» στα Σκόπια να προχωρήσουν σύντομα στην συνταγματική αναθεώρηση, για να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και να μπουν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.!

Ιδού οι σχετική δήλωσή του: «… Ευνοούμε την προοπτική της στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως προς αυτό, όμως, υπάρχει μια σημαντική προϋπόθεση: Η επίλυση του ζητήματος του ονόματος σύμφωνα με την Ιστορία και με το Διεθνές Δίκαιο. Για να γίνει αυτό – όπως καταστήσαμε σαφές και είναι θέση αποδεκτή και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το ΝΑΤΟ– πρέπει η γειτονική μας χώρα να επιφέρει και τις αναγκαίες αλλαγές στην έννομη τάξη της, πρωτίστως δε στο σύνταγμά της. Και πράγματι, ανέλαβαν αυτή, την υποχρέωση. Κατόπιν τούτου, περιμένουμε την εκπλήρωσή της. Μόνον όταν τελειώσει οριστικά όλη αυτή η διαδικασία και αφού διαπιστωθεί ότι η συνταγματική αναθεώρηση εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις, για τις οποίες μίλησα προηγουμένως, τότε είναι δυνατό να υπάρξει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ καθώς και οιαδήποτε έναρξη συζητήσεων, σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, μόνο τότε είναι δυνατό να οριστικοποιηθεί και το περιεχόμενο της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και να έρθει προς κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων». 

Αυτά, για όσους λένε πως «δεν πρέπει να εμπλέκουμε τον πρόεδρο σε μικροκομματικά παιχνίδια»… Μόνος του εμπλέκεται, ως ατζέντης της προδοτικής Συμφωνίας!