ΒΡΗΚΕ Ο ΖΑΕΦ ΤΟΥΣ «ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ» ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ;

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τα Σκόπια, σχετικά με το αν βρήκε ή όχι τους «πρόθυμους» να τον συνδράμουν στο πέρασμα της Συμφωνίας των Πρεσπών βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Το μπέρδεμα ξεκίνησε με είδηση που μετέδωσε αλβανόφωνο σκοπιανό δίκτυο, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση Ζάεφ έχει συγκεντρώσει τους απαραίτητους 80 βουλευτές για την ψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης, με την προχώρηση 11 βουλευτών του VMRO.

Ωστόσο, η είδηση διαψεύδεται από το VMRO, εκπρόσωπος του οποίου είπε τα εξής: «Δεν υπάρχει περίπτωση οποιοσδήποτε βουλευτής μας να ψηφίσει αντίθετα στη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου. Η θέση του VMRO απέναντι στη συμφωνία με την Ελλάδα δεν άλλαξε, και είναι καθαρή. Οι βουλευτές ξεκάθαρα δήλωσαν πως θα σεβαστούν την λαϊκή βούληση».

Ωστόσο, στην συνέχεια, το σκοπιανό κανάλι ALSAT-M, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο Ζάεφ βρήκε τον «μαγικό αριθμό» των 80 βουλευτών που χρειάζεται στη Βουλή για την αναθεώρηση του σκοπιανού συντάγματος.

Η όλη διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών στη βουλή των Σκοπίων άρχεται την ερχόμενη Τρίτη 16 Οκτωβρίου, αλλά μάλλον μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει αν έγιναν ή όχι οι… μεταγραφές.