ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ HOT SPOT ΔΙΑΒΑΤΩΝ… ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ!

Δεν είναι μόνον η Μόρια! Μια μικρογραφία της Μόριας είναι όλα τα hotspots!

Στα Διαβατά, λοιπόν, μετά την εγκατάσταση και των μη καταγραμμένων «προσφύγων» (εκείνων που τις προηγούμενες ημέρες είχαν καταλάβει την πλατεία Αριστοτέλους…), ο αριθμός των φιλοξενούμενων φτάνει τους 1.000. 
Σε αυτούς προστίθενται καθημερινά περισσότεροι από 100 οι οποίοι πηγαίνουν για να ζητήσουν ένα πιάτο φαγητό, χωρίς να έχουν δικαίωμα σίτισης, με αποτέλεσμα να μην περισσεύει φαγητό γι’ αυτούς που έχουν το δικαίωμα και να προκαλούνται εντάσεις. Είναι χαρακτηριστικό, είναι ότι σήμερα το απόγευμα, η διανομή του φαγητού έγινε παρουσία των… ΜΑΤ!

Επιπροσθέτως, είναι τόσοι πολλοί πλέον που περνάνε στη χώρα των «ανοιχτών συνόρων» από τον τρύπιο φράχτη του Έβρου και καταλήγουν στην Θεσσαλονίκη, που τα αστυνομικά τμήματα δεν προλαβαίνουν να τους καταγράψουν!

Μάλιστα, πολλοί απ’ αυτούς  κατευθύνονται κατ’ ευθείαν στα Διαβατά, κατόπιν σχετικών οδηγιών από τους επαγγελματίες «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυους», προκειμένου να τους ξεφορτωθούν. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, δεν υπάρχει χώρος να μείνουν και κατασκηνώνουν σε σκηνές στο προαύλιο, αλλά και στα διπλανά οικόπεδα.

Είναι, λοιπόν, θέμα χρόνου να γίνει το «μπαμ»!