ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ» ΣΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΛΥΣΣΩΔΩΣ ΤΟΝ ΣΑΛΒΙΝΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ

Την εξήγηση της… ευελιξίας που δείχνουν οι Ευρωπαίοι εκπρόσωποι των διεθνών τοκογλύφων στις περιπτώσεις της Ελλάδος, της Γαλλίας και της Ισπανίας και της απόλυτης αδιαλλαξίας που δείχνουν στην περίπτωση της Ιταλίας, εξηγεί με σχετικό δημοσίευμά της η ιταλική «La Repubblica».

Το δημοσίευμα έχει τίτλο: «Ελλάδα, Γαλλία και Ισπανία. Οι λόγοι για τους οποίους η Ευρώπη τις προβιβάζει» και αναφέρει τα εξής:

«Είναι αλήθεια ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι πολύ υψηλότερο από το ιταλικό. Αλλά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, την τελευταία τριετία, απέδειξε ότι είναι ικανή να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει λάβει. Και τώρα που η Αθήνα ζητά για φορά κάτι (να μην γίνει νέα περικοπή των συνάξεων), οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να τις δείξουν εμπιστοσύνη. Για την Ισπανία, ισχύει η δήλωση του επιτρόπου οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ότι «συνεχίζει να μειώνει το έλλειμμά της» και παρά το ότι, στην φάση αυτή, η Μαδρίτη έχει κυβέρνηση μειοψηφίας, τα δημοσιονομικά της είναι πιο υγιή από της Ιταλίας. Όσον αφορά την Γαλλία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα τηρήσει, επίσης, θετική στάση, διότι είναι αλήθεια ότι το 2019 θα αυξήσει το δημόσιο έλλειμμά της, αλλά στην συνέχεια θα επιστρέψει εντός των προβλεπόμενων οικονομικών παραμέτρων. Οι εταιρίες στοιχημάτων θεωρούν ότι οι Βρυξέλλες θα αποφανθούν με διαφορετικό τρόπο. Στην Αθήνα, το Παρίσι και την Μαδρίτη θα δοθεί το «ελεύθερο» και μεγαλύτερη ευελιξία για την δημόσια οικονομία. Η Ρώμη, αντιθέτως -εκτός αν η κυβέρνηση της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, κάνει παραχωρήσεις μέχρι τον Νοέμβριο- κινδυνεύει να πετύχει μόνον μια απόρριψη».

Να κάνουμε τώρα και την… μετάφραση: οι «ηγέτες» (ικέτες!) της Ελλάδος, της Ισπανίας και της Γαλλίας είναι λακέδες των διεθνών τοκογλύφων και εφαρμόζουν πιστά όλες τις εντολές τους, εις βάρος των λαών τους. Που και που, λοιπόν, θα τους επιτρέπονται και κάποιες μικρές… παρασπονδίες, απαραίτητες για την διατήρησή τους στην εξουσία. Ενώ η Ιταλία του Σαλβίνι έχει σηκώσει κεφάλι και αποτελεί πολύ κακό παράδειγμα για τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς. Πρέπει, λοιπόν, το φαινόμενο αυτό να παταχθεί εν τη γενέσει του, πριν δημιουργήσει προηγούμενο και καταστεί ανεξέλεγκτο!

Να δούμε αν θα τα καταφέρουν τελικά, να φέρουν στον… ίσιο δρόμο την Ιταλία, οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι τοποτηρητές τους στην Ευρώπη! Γιατί αν δεν, τότε… κάηκαν!