ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ… ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΡΑ ΤΟΥΣ;

Εκστρατεία των Τσιπροκαμμενοπαυλόπουλων για την διεκδίκηση… πολεμικών επανορθώσεων, ύψους 280 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel:

«Όσο η Ελλάδα εξαρτιόταν από τη στήριξη της ΕΕ, ο Αλέξης Τσίπρας απέφευγε να θέσει ζήτημα επανορθώσεων. Τώρα όμως, μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος, η Αθήνα αναλαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες.

Δεν είναι σύμπτωση ότι οι δύο κορυφαίοι Έλληνες πολιτικοί αναφέρθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στο ζήτημα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο χωριό Καλλικράτης και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο χωριό Κάνδανος. Σηματοδοτεί την απαρχή μιας μακράς εκστρατείας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

Η ελληνική βουλή θα επικυρώσει κατ’ αρχήν έκθεση, στην οποία αναφέρεται ότι η Ελλάδα δικαιούται επανορθώσεις 269,5 δις ευρώ από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο ποσό αυτό προστίθεται το κατοχικό δάνειο ύψους 10,3 δις ευρώ, βάσει υπολογισμών από τα τέλη 2014. Η έκθεση είναι έτοιμη από τον Αύγουστο του 2016. Έμεινε ωστόσο στο συρτάρι, όσο η Ελλάδα λάμβανε ακόμα βοήθεια από χώρες της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας.

Μετά το τέλος του τελευταίου προγράμματος προσαρμογής τον Αύγουστο ο έλληνας πρωθυπουργός άλλαξε στάση. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτρέπει τώρα στο κοινοβούλιο να επικυρώσει την έκθεση. Ο πρωθυπουργός κάνει βέβαια λόγο για «ηθική αποζημίωση». Δεν αναφέρεται ωστόσο στα πολλά δις που ενδέχεται να λάβει η Ελλάδα, αλλά και τις επαπειλούμενες πρόωρες εκλογές, στις οποίες μια επιτυχία στο ζήτημα των επανορθώσεων θα του διασφάλιζε πολλές ψήφους…».

Ποια είναι η αλήθεια; Πιθανότατα, λειτουργώντας σε απόλυτη συνεννόηση με την αφέντρα τους φράου Μέρκελ, οι γραικύλοι θα επιχειρήσουν να παραμυθιάσουν τον ελληνικό λαό, ότι διεκδικούν τις επανορθώσεις. Φυσικά, δεν πρόκειται να πάρουν ούτε πεντάρα τσακιστή, αλλά ελπίζουν πως θα υπάρξουν κοροϊδάρες που θα πιστέψουν ότι… σηκώθηκαν τα πόδια και χτυπάνε το κεφάλι και θα τους ανταμείψουν εκλογικά για την… γενναιότητά τους!

Δεν πιάνει για δεύτερη φορά το ίδιο κόλπο, Τσιπροκαμμενοπαυλόπουλοι! Η «υπερήφανη διαπραγμάτευση» και οι «ανάσες αξιοπρέπειας» βούλιαξαν στο βούρκο του 3ου Μνημονίου και τώρα μπορούν να επαναληφθούν μόνο ως… φάρσα!