ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»!

Μετά τις καταγγελίες του διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Ηλιόπουλου (που αμέσως μετά αποπέμφθηκε από τη θέση του…) για κακοδιαχείριση στα κονδύλια που προορίζονται για τους λεγόμενους «πρόσφυγες», υπήρξε σήμερα παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Θυμίζουμε, ότι σε συνέντευξη που έδωσε προ ολίγων ημερών ο κ. Ηλιόπουλος -που διηύθυνε τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμος, Λέρος, Κως και φυλάκιο Έβρου)- είπε πως υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τον κρατικό μηχανισμό που εμπλέκεται, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ.

Η παραγγελία της κυρίας Δημητρίου δόθηκε στην επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων κα Μαριάννα Ψαρουδάκη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Ψαρουδάκη άρχισε να καλεί μάρτυρες, με πρώτο τον καταγγέλλοντα κ. Ηλιόπουλο.

Σωστή ενέργεια η εισαγγελική παρέμβαση, αλλά να δούμε τι θα βγει από την όλη υπόθεση…