ΑΛΙ ΜΠΟΥΤΑΡΟΓΛΟΥ: ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!

Την ίδια ώρα που τα «προσφυγάκια» που έχουν εισβάλλει στο νεοταξίτικο προτεκτοράτο Ελλαδιστάν από τον τρύπιο φράχτη του Έβρου έχουν πλημμυρίσει την Θεσσαλονίκη κι έχουν… κατασκηνώσει στην πλατεία Αριστοτέλους, ο ανεκδιήγητος δήμαρχος Μπουτάρης δήλωσε τα εξής: «Εμείς στη Θεσσαλονίκη προσπαθούμε να τους πείσουμε να παραμείνουν στην Ελλάδα· τους θέλουμε, για πάρα πολλούς λόγους»!

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα την ιστορία της Θεσσαλονίκης στην υποδοχή 50.000 Σεφαραδιτών Εβραίων από την Ισπανία, μόνο που αυτό συνέβη στα τέλη του 15ου αιώνα, όταν η Θεσσαλονίκη ήταν υπό οθωμανική κατοχή!

Ο οποίος, δεν δίστασε να εκθειάσει και τον «πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό» χαρακτήρα της πόλης κι ότι «στις αρχές του 20ού αιώνα κυκλοφορούσαν στη Θεσσαλονίκη 12 εφημερίδες σε πέντε διαφορετικές γλώσσες». Ναι, καλά καταλάβατε, αναφέρεται στην περίοδο πριν την απελευθέρωσή της πόλης από τον διάδοχο Κωνσταντίνο, η επέτειος της οποίας πλησιάζει! Στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλονίκη, την οποία προφανώς νοσταλγεί ο Μπουτάρογλου!

Ο λόγος στον λαό της Θεσσαλονίκης, που οφείλει τον ερχόμενο Μάιο, στις δημοτικές εκλογές, να ξεπλύνει τη ντροπή της μπουτάρειας περιόδου!