ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ… ΤΖΙΧΑΝΤ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

Άρθρο της Κορίνας Πενέση στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή»

Εργαλείο της παγκοσμιοποίησης και στόχευση το χτύπημα της ανωτερότητας του Ελληνικού πολιτισμού αποτελούν οι προτεινόμενες αλλαγές στα βιβλία Ιστορίας από το Δημοτικό έως το Λύκειο.

Σύμφωνα με την μαρξιστική θεώρηση των πραγμάτων, τα Ελληνόπουλα πλέον στα σχολεία, δεν θα μαθαίνουν για τον Αθανάσιο Διάκο και τον Κολοκοτρώνη αλλά για τον… συνδικαλισμό  και την εκβιομηχάνιση (!) και αυτό θα το λένε Ιστορία!

Πού θα δοθεί όμως προτεραιότητα;

Προτείνεται ενδεικτικά στο νέο πρόγραμμα σπουδών για το μάθημα της Ιστορίας να ενταχθούν θέματα όπως η τζιχάντ, ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα, το Ολοκαύτωμα, ο συνδικαλισμός, τα δικαιώματα των μειονοτήτων και η σύγχρονη μετανάστευση.

Με δυο λόγια, η  Ελληνική ιστορία από εθνοκεντρική, γίνεται πολυπολιτισμική αριστερής απόχρωσης με «πινελιά» Ισλάμ.

Μαζί με τα παιδιά των «προσφύγων και μεταναστών», όπως τους ονομάζουν, τα Ελληνόπουλα θα μαθαίνουν για την τζιχάντ των μουσουλμάνων, της οποίας  δεν αποκλείεται αργότερα να αποτελέσουν θύματα.

Θα μαθαίνουν για τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα, μαντέψτε από ποια οπτική γωνία, για τον συνδικαλισμό, τον οποίο θέλουν να επιβάλλουν και στον Ελληνικό Στρατό, τα δικαιώματα των «μειονοτήτων που μας κυβερνούν», όπως είχε πει ο Μίκης Θεοδωράκης και φυσικά για την σύγχρονη μετανάστευση, και ας είναι παράνομη.

Πιο συγκεκριμένα, στις ριζικές αλλαγές στην ιστορία που προτείνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής περιλαμβάνονται συνδυασμός της ελληνικής μυθολογίας με μύθους άλλων λαών ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο προσφυγικό στοιχείο.

Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τη Γ’ Δημοτικού και θα αγγίξουν και την ύλη της Α’ Λυκείου, όπου οι μαθητές πλέον θα διδάσκονται γεγονότα της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας, όπως είναι ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας και οι επιχειρήσεις για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν. Μεταξύ των προτάσεων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) είναι η διδασκαλία του Ψυχρού Πολέμου και η πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων, παραμερίζοντας κεφάλαια της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, αλλά και της Μυθολογίας.

Προτείνεται επίσης ο περιορισμός της αναλυτικής παρουσίασης της Επανάστασης του 1821, παρότι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν κεφάλαια από τον 15ο αιώνα έως και τη σύγχρονη εποχή. Στην ενότητα, όμως, για την Ελληνική Επανάσταση η διδασκαλία στρέφεται σε βασικά κοινωνικά χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας, όπως ο εκσυγχρονισμός και η εκβιομηχάνιση και λιγότερο στους πρωταγωνιστές της Απελευθέρωσης. 

Οι μαθητές έως και σήμερα διδάσκονται από την αρχαία ελληνική Ιστορία, άνοδο της Ρώμης, Γεωμετρική Εποχή, Περσικούς Πολέμους, τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή, τον Μέγα Αλέξανδρο, όλα τα παραπάνω βάσει της πρότασης του ΙΕΠ απουσιάζουν πλήρως από αυτή την τάξη. Στη θέση τους μπαίνει η διδασκαλία της οικογενειακής, προφορικής, τοπικής ιστορίας που συνδέεται με το άμεσο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον των μαθητών. 

Σύμφωνα με την πρόταση για την Α’ Λυκείου, στο τελευταίο κεφάλαιο προτείνεται η διδασκαλία για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων, την παγκοσμιοποίηση, τη διεύρυνση της ΕΕ, την κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού και την εγκατάλειψη του κράτους πρόνοιας. Παράλληλα θα γίνονται αναφορές στις νέες συγκρούσεις, τον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο στον Κόλπο, τον θρησκευτικό ριζοσπαστισμό, ενώ η διδασκαλία θα αφορά και σε θέματα όπως ο ΟΗΕ και οι αλλαγές στην ενημέρωση.

Στην Γ΄ Δημοτικού προτείνεται η διδασκαλία των αρχαιοελληνικών µύθων µε αναφορές και συνδέσει µε µύθους άλλων λαών και η ερμηνευτική τους αποδέσμευση από τις πολιτικές, στρατιωτικές, ιδεολογικές και πολιτισµικές διαδικασίες των προϊστορικών κοινωνιών.

Άλλωστε ο Γαβρόγλου σε συνέντευξή του και στην ερώτηση αν αυτή η παρέμβαση στα μαθήματα έχει άμεση συνάφεια με την ταυτότητα του Έλληνα, θρασύτατα είχε απαντήσει ότι η ταυτότητα δεν εξαρτάται από τα μαθήματα και μάλιστα από αυτά που έχουν ξεπερασμένο και παλιομοδίτικο περιεχόμενο. Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τον εκσυγχρονισμό του περιεχομένου και των τρόπων διδασκαλίας των μαθημάτων.

Ας μην φοβόμαστε λοιπόν τον… «εκσυγχρονισμό». Παλιομοδίτικη η Ελληνική Ιστορία. Η Παιδεία άραγε δεν διαμορφώνει την ταυτότητα; Τότε τι την διαμορφώνει;

Οι άνθρωποι δεν κρύβονται… Θέλουν ξεχαστεί η Εθνική Ταυτότητα των Ελλήνων, να δημιουργήσουν μια γενιά χωρίς Εθνική Συνείδηση, χωρίς γνώση της Ιστορίας των Προγόνων της, μια γενιά χωρίς παρελθόν, παρόν και μέλλον…

Δεν θέλουν να υπάρχει Ελληνικό Έθνος – όχι μόνο στα βιβλία… – αλλά «πληθυσμός», χωρίς κοινή καταγωγή και συνείδηση…

Αυτός είναι άλλωστε ο μεγάλος στόχος της Παγκοσμιοποίησης και οι διεθνιστές της αριστεράς αποδεικνύουν για πολλοστή φορά την προσήλωσή τους σε αυτήν.

Το σχέδιο είναι ξεκάθαρο: Αρχίζουν με τα βιβλία και τελειώνουν με την αντικατάσταση του Ελληνικού Έθνους από μια πολυφυλετική μάζα.

Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται  να υπάρχει Ελλάδα και Έλληνες σε λίγα χρόνια, χωρίς πολλά λόγια συντάσσεται με την Χρυσή Αυγή.