ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΟΣ ΟΤΙ Ο ΖΑΕΦ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΙΤΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ… ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

Ενώ όλα τα βλέμματα έχουν πέσει στα Σκόπια, με το ερώτημα αν θα βρει ο Ζάεφ «πρόθυμους» από την αντιπολίτευση να τον συνδράμουν στην συνταγματική αναθεώρηση, για την ολοκλήρωση των προϋποθέσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά των Σκοπιανών, ή αν θα πάνε σε εκλογές, κάποιοι δεν ανησυχούν καθόλου για τις εξελίξεις!

Ανάμεσά τους και ο επίτροπος για την διεύρυνση της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν, ο οποίος εμφανίζεται σιγουρότατος ότι ο Ζάεφ θα βρει την πλειοψηφία των δύο τρίτων που ψάχνει!

Ιδού τι δήλωσε ο επίτροπος στην αυστριακή εφημερίδα Kurier:

«Πρόωρες εκλογές θα έφερναν μόνον μία καθυστέρηση στην πορεία της διαδικασίας ένταξης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με την ΕΕ, που διαφορετικά θα μπορούσε να δρομολογηθεί το καλοκαίρι του 2019.

Για την πλειοψηφία στην Βουλή απαιτούνται οκτώ έως εννέα ψήφοι της αντιπολίτευσης, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί, καθώς όλοι διακηρύττουν, μαζί και η αντιπολίτευση, πως θέλουν την ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, όμως γι αυτό πρέπει να υπάρξει το αντίτιμο αυτής της λύσης και πρόκειται για μία λύση προς το συμφέρον της χώρας και όχι για κομματική πολιτική.

Η συμφωνία για μία αλλαγή του ονόματος είναι μία ευκαιρία, η οποία προέκυψε έπειτα από δεκαετίες και θα πρέπει κανείς να τη χρησιμοποιήσει».

Από πού αντλεί την σιγουριά του ο επίτροπος; Πρόκειται για ένα ερώτημα παρόμοιο με το «τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια»! Σίγουρα έχει πέσει πολύ χρήμα σε βουλευτές της αντιπολίτευσης και προφανώς έχει πιάσει τόπο!