ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ, ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΑΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!

Όπως φαίνεται από δημοσίευμα ρωσσικής ιστοσελίδας (που απηχεί τις απόψεις του Κρεμλίνου…), έχουν βάση οι πληροφορίες περί ελληνικής ανάμειξης στην αμερικανική επιχείρηση εντοπισμού των ρωσσικών πυραυλικών συστημάτων S-300, τα οποία παραδόθηκαν από την ρωσσική κυβέρνηση στην αγωνιζόμενη Συρία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την topwar.ru, οι κυβερνώντες την Ελλάδα έδειξαν με την συμμετοχή τους σ’΄αυτή τη βρωμοδουλειά, το «πραγματικό τους πρόσωπο» απέναντι στη Ρωσσία.

Ιδού το σχετικό δημοσίευμα:

«Μετά την εμφάνιση στο διαδίκτυο βίντεο από την παραλαβή των πρώτων στοιχείων του S-300PMU-2 από τη Συρία, ένα αμερικανικό RC-135V / W “Rivet Joint” πραγματοποίησε αποστολή ραδιεντοπισμού Α/Α συστημάτων με επίκεντρο της περιοχή της Λαττάκεια.

Τα συστήματα πάντως ηλεκτρονικού πολέμου που είναι ανεπτυγμένα στην ευρύτερη περιοχή, δεν επέτρεψαν στο αμερικανικό αεροσκάφος να αντλήσει στοιχεία από την διαδικασία μεταφοράς των S-300.

Αλλά το Rivet Joint δεν ήταν μόνο: Πετώντας σε διεθνή εναέριο χώρο 800 με 100 χλμ. νότια από την Κύπρο ένα αεροσκάφος της Ελληνικής Αεροπορίας EMB-145H AEW πετούσε στην περιοχή, κάτι που διασταυρώθηκε από την ιστοσελίδα syria.liveuamap.com με στοιχεία από το Flightradar24.

Το ραντάρ του αεροσκάφους PS-890 “Erieye”, το οποίο είναι ικανό να ανιχνεύει εναέριους στόχους σε αποστάσεις 480 με 520 χλμ. όπως και να πραγματοποιεί ηλεκτρονική αναγνώριση χρησιμοποιώντας παθητικούς δέκτες σε παρόμοιες αποστάσεις προσπάθησε να εντοπ0ίσει κινήσεις στην περιοχή της Λαττάκεια».

Εν συνεχεία, η ρωσσική ιστοσελίδα αναφέρεται στους ΗΠΑνθρώπους των Αθηνών και τον ρόλο τους:

«Εν μέσω της κρίσης με τη Ρωσσία από το σκάνδαλο των απελάσεων του περασμένου Ιουλίου των δύο Ρώσσων διπλωματών (κατόπιν πιέσεων και από την Ουάσιγκτον), όπως και η επιθυμία του Έλληνα Α./ΓΕΕΘΑ να παραχωρήσει βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα η συμμετοχή του ελληνικού EMB-145H στην επιτήρηση της διαδικασίας άφιξης των συστημάτων S-300 στη Συρία δεν αποτέλεσε έκπληξη για το Κρεμλίνο.

Άλλωστε η Ελλάδα «αγοράστηκε» από τον Λευκό Οίκο από το 2016 κιόλας με την τότε επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα…

Ένα όμως είναι σίγουρο. Ότι η κοινή προσπάθεια ΗΠΑ και Ελλάδας για τον εντοπισμό και καταγραφή των S-300 κατέληξε σε φιάσκο και είναι εκεί που όλα έρχονται σε μια εικόνα».