ΦΙΑΣΚΟ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ» ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ… ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ!

Εδώ κι έναν μήνα, η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων επιχειρεί να «αποσυμφορήσει» τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μεταφέροντας αβέρτα «προσφυγάκια» στην ενδοχώρα. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Μια τρύπα στο νερό, μιας και αυτοί που έρχονται καθημερινά από την Τουρκιά είναι περισσότεροι απ’ αυτούς που μεταφέρονται στην ενδοχώρα!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, τον Σεπτέμβριο από τη Μόρια της Λέσβου έφυγαν για την ενδοχώρα 1.895 «προσφυγάκια», αλλά το ίδιο χρονικό διάστημα αφίχθηκαν από την Τουρκιά 1.875 στο νησί. Από το hotspot στο Βαθύ της Σάμου, έφυγαν 388 «προσφυγάκια», αλλά αφίχθηκαν από την Τουρκιά 884. Από τη ΒΙΑΛ, στην Χίο, έφυγαν 92 «προσφυγάκια», αλλά έφθασαν 349. Από τη Λέρο έφυγαν 89 άτομα και δεν σημειώθηκαν αφίξεις, ενώ από την Κω έφυγαν 114, αλλά ήρθαν 346.

Ωστόσο, αυτοί που έφυγαν από τα νησιά, πρέπει κάποια στιγμή να… επιστρέψουν σ’ αυτά!

Διότι, όπως προβλέπεται από την Συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκιάς, τα «προσφυγάκια» που καταφτάνουν στην Ελλάδα  υπόκεινται σε γεωγραφικό περιορισμό, δεν μπορούν δηλαδή να μετακινηθούν από το νησί άφιξης έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει, εκτός από όσους χαρακτηρίζονται «ευάλωτοι» (βαριά ασθενείς, μονογονεϊκές οικογένειες, ασυνόδευτα ανήλικα κ.ά.).

Ωστόσο, οι «ευάλωτοι» που μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα, οφείλουν να επιστρέψουν στα νησιά τους επόμενους μήνες, γιατί οι φάκελοι με τα αιτήματα ασύλου που έχουν υποβάλλει παραμένουν στις υπηρεσίες των νησιών, οι οποίες είναι αρμόδιες για να εξετάσουν τα αιτήματα αυτά.

Και μη ρωτήστε ποιος πληρώνει τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, σίτισης και τα λοιπά. Όλοι εμείς, τα κορόιδα!

Μόνη λύση για ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών και της χώρας ολόκληρης, η εφαρμογή του προγράμματος της Χρυσής Αυγής, δηλαδή σφράγισμα των συνόρων και απελάσεις!