ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Με αφορμή την συμπλήρωση πέντε ετών από την αντισυνταγματική και παράνομη δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής η οποία εξαπολύθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το Σεπτέμβριο του 2013, μας δίνεται η καλύτερη ευκαιρία να απαντήσουμε στον κατάπτυστο ισχυρισμό που εσχάτως και ενόψει εθνικών εκλογών χρησιμοποιείται κατά κόρον από σημαίνοντα στελέχη και κομματάρχες της ΝΔ πως “η Χρυσή Αυγή έφερε το 2015 την αριστερά στην εξουσία”.

Ο ισχυρισμός αυτός των στελεχών της ΝΔ έχει ως προφανή στόχο την αποτροπή διαρροής ψηφοφόρων προς τη Χρυσή Αυγή, καλλιεργώντας παράλληλα την ψευδαίσθηση στο εκλογικό σώμα πως τα δεινά προβλήματα της Πατρίδος ελέω της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου θα εκλείψουν με τον ερχομό της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία. Καθότι όμως, οι θέσεις του κόμματος της ΝΔ ταυτίζονται πλήρως με εκείνες της σημερινής κυβέρνησης στη συντριπτική πλειοψηφία των κρίσιμων ζητημάτων με συνέπεια να προκαλείται αγανάκτηση και οργή στους δεξιούς ψηφοφόρους που βλέπουν τη ΝΔ να διολισθαίνει ολοένα και περισσότερο στην κατεύθυνση που ακολουθεί η αντεθνική, διεθνιστική αριστερά, οι προπαγανδιστές της ψοφοδεξιάς επιχειρούν να σπιλώσουν τη Χρυσή Αυγή αποδίδοντάς της την κωμική κατηγορία της “συνεργασίας με την αριστερά”!

Η εθνική υπόθεση του Μακεδονικού εντούτοις και η μεταστροφή της ΝΔ για ψηφοθηρικούς λόγους κατά της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ μέχρι τότε περήφανα διακήρυσσε πως τάσσεται υπέρ μια λύσης σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, δημιουργεί την ακόλουθη αντίδραση της αριστεράς για την οποία οι προπαγανδιστές της ψοφοδεξιάς τηρούν ένοχη σιωπή : η προδοτική συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή πως συντάσσεται με τη ΝΔ αλλά αντίθετα, κατηγορεί τη ΝΔ πως για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και ψηφοθηρίας ταυτίζεται με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής! Σημειωτέον πως την ίδια κατηγορία αποδίδουν οι αριστεροί στη ΝΔ κάθε φορά που η τελευταία διστακτικά επιλέγει να καταφερθεί κατά των κυβερνητικών χειρισμών στο λαθρομεταναστευτικό.

Ας επιστρέψουμε όμως στο καίριο ερώτημα, στο ποιός δηλαδή έφερε την αριστερά στην εξουσία. Παραθέτουμε λοιπόν δημοσίευμα της εφημερίδος “Παραπολιτικά”, η οποία κάθε άλλο παρά ως φιλοχρυσαυγίτικη μπορεί να χαρακτηριστεί και τάσσεται ανοιχτά υπέρ του κόμματος της ΝΔ, δημοσίευμα του Ιουλίου του 2013, δύο μήνες δηλαδή προ των αντισυνταγματικών διώξεων του Σεπτεμβρίου, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε ποσοστά της τάξεως του 23% και η ΝΔ 22%. ‘Εγραφαν τότε τα “Παραπολιτικά”:

η Χρυσή Αυγή καταγράφει ήδη ποσοστό 18% και δείχνει μία ιδιαίτερη δυ-ναμική στα νεανικά κοινά (είναι ήδη δεύτερο κόμμα στις ηλικίες 18-44 ετών, και σε όλα τα τελευταία γκάλοπ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας).

«Παίρνει την ψήφο του λούμπεν κομματιού της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρει υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, που είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Όπως είναι λογικό, η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τις συνεχείς …εκρήξεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής έχουν προβληματίσει τόσο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και τους κυρίους Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Πάνο Καμμένο και Φώτη Κουβέλη. «Το θέμα πλέον είναι μείζονος εθνικής σημασίας», λένε άνθρωποι που μπορούν να αναλύσουν περισσότερο – και σε βάθος- την επικρατούσα τάση στο εκλογικό σώμα”.

Η κυβέρνηση δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε ουσιαστικά μπροστά στο δίλημμα:

Είτε επιτρέπουμε στον Ελληνικό Λαό να κάνει ακόμη πιο ισχυρή τη Χρυσή Αυγή είτε διαμορφώνουμε με αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο το πλαίσιο για ισχυροποίηση του Τσίπρα και του Σύριζα.

Συνειδητά, η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε το δεύτερο και το πέτυχε μέσω της παράνομης πολιτικής δίωξης της Χρυσής Αυγής τον Σεπτέμβριο του 2013.

Υπό το καθεστώς της τρομοκρατίας και του φόβου η ΝΔ έσπρωξε βιαίως ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος από τη Χρυσή Αυγή προς τον Σύριζα και έτσι ο Σύριζα του 23% του 2013 έφτασε στο ανήκουστο 36% του 2015!

Ιδού λοιπόν ποιος έκανε πρωθυπουργό τον Τσίπρα και υπουργό Άμυνας τον Καμμένο! Η Νέα Δημοκρατία!

Όσοι τέλος, δεν πείθονται από τα “Παραπολιτικά” για να δουν κατάματα την αλήθεια, δεν έχουν παρά να διαβάσουν δηλώσεις του Ν. Δένδια τον Ιούλιο του 2018, ο οποίος απαντώντας στις κατηγορίες των Συριζαίων για ταύτιση Χρυσής Αυγής-ΝΔ στις έντονες αντιδράσεις του Λαού κατά των κυβερνητικών στελεχών με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε τα κάτωθι:

Δυστυχώς, αντί η κυβέρνηση να αναλογισθεί τις ευθύνες της, επιδίδεται συστηματικά πλέον σε προσπάθεια ταύτισης της Χρυσής Αυγής με τη Νέα Δημοκρατία, για μικροκομματικούς λόγους. Επιτέλους, ας σοβαρευτούν και ας σταματήσουν να διασπούν το συνταγματικό μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής, το οποίο θα πρέπει να είναι ενιαίο και χωρίς αστερίσκους ή υποσημειώσεις”!

Αυτά τα ολίγα αγαπητοί αναγνώστες, για να διαπιστώσει ο καθένας ποιός έχει καταντήσει ουρά της εθνομηδενιστικής αριστεράς και ποιός παραμένει παρά την λυσσαλέα πολεμική ενός ολάκερου αντεθνικού Καθεστώτος η μόνη πραγματική Εθνική Αντίσταση!