Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΑΖΑΝ-ΚΑΖΑΝ»

Οργίασαν τις προηγούμενες ημέρες τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια των Τσιπροκαμμένων, με τον… τσαμπουκά που δήθεν έκανε ο Α/ΓΕΕΘΑ Αποστολάκης (ο μόνος Α/ΓΕΕΘΑ που έχει εκδώσει ανακοίνωση κατά πολιτικού κόμματος – κατά της Χρυσής Αυγής φυσικά…) προς τον Τούρκο ομόλογό του, κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, που έγινε στην Βαρσοβία.

Πάρτε μια γεύση της παραμυθένιας «διαρροής» της ιστοσελίδας του πανοκαμμενικού (στα τέσσερα, στα τέσσερα!) ΓΕΕΘΑ:

«Καθαρά και ξάστερα τα είπε στην Πολωνία χθες ο Έλληνας αρχιστράτηγος στον Τούρκο ομόλογο του για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Εκεί μεταξύ άλλων του δόθηκε η δυνατότητα να «ξεμοναχιάσει» τον Τούρκο ομόλογο του στρατηγό Yasar Guler, και να του διαμηνύσει «λίγες κουβέντες» σχετικά με τα τεκταινόμενα σε Έβρο και Αιγαίο όπου η τουρκική παραβατικότητα στην κυριολεξία κτυπάει «κόκκινο».   

Ο Έλληνας ναύαρχος προειδοποίησε τον Τούρκο Α/ΓΓΕΔ, ο οποίος ανέλαβε σχετικά πρόσφατα τα καθήκοντα του, «ότι θα πρέπει να τερματισθεί πάραυτα η παραβατική συμπεριφορά των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο και ότι απαιτείται περιορισμός των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και τον Έβρο».

Έλα, όμως, που τα’ μαθε όλα αυτά ο Ερντογάν Πασάς και απάντησε! Ιδού τι είπε, μιλώντας στην τουρκική βουλή:

«Πρέπει να επαναλάβω πως στην Κύπρο και στο Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει κάποιο βήμα χωρίς την Τουρκία. Όπως σε κάθε ζήτημα, και στο Αιγαίο και στην Κύπρο η προτίμησή μας είναι το «καζαν-καζαν»*.

Αναμένεται η απάντηση του… ναυαρχούκου και του Καμμένου του. Όχι βέβαια με λόγια και νέες φανταστικές διαρροές στα ΜΜΕ για «ξεμοναχιάσματα» και τέτοια, αλλά με πράξεις! Για έλα να σας δούμε ωρέ… «τσαμπούκια»!

* «Μισά-μισά», εννοώντας τον ενεργειακό πλούτο…