Ο ΖΑΕΦ ΚΑΝΕΙ… OUTING ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ: ΜΟΥ’ ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΣΠΥΡΑΚΗ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ!

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Προφανώς ο Ζάεφ δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από τη μεγάλη αποχή στο δημοψήφισμα στα Σκόπια, και ξέσπασε στον… Κούλη Νουδούλη!

Έτσι, σε δημοσίευμα της ναυαρχίδας του γερμανικού κατεστημένου, “Frankfurter Allgemeine Zeitung” – περισσότερο γνωστής με τα αρχικά της, FAZ, που υπογράφει ο ανταποκριτής της στα Σκόπια, Michael Martens, παρατίθενται πρακτικά συνεδριάσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων, από τα οποία προκύπτει ότι ο Κούλης είχε αναθέσει στην έμπιστη συνεργάτιδά του Μαρία Σπυράκη την μυστική αποστολή, να συναντήσει τον Ζάεφ και να του μεταφέρει ότι ο Κούλης θέλει πολύ να στηρίξει την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν το κάνει λόγω του πολιτικού κόστους. Προφανέστατα, τα ντοκουμέντα παραδόθηκαν στον Γερμανό ανταποκριτή από τον Ζάεφ, Πάρτε μια γεύση :

«Ο αρχηγός της, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μεν ένας φιλελεύθερος, επιδιώκει όμως την εύνοια της δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του και για το λόγο αυτό, αποδέχεται εθνικιστικές θέσεις στο ζήτημα της Μακεδονίας. Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν ανήκει στους οπαδούς της σκληρής γραμμής και αναζητά τις συνομιλίες με τους Μακεδόνες, αποδεικνύεται παρασκηνιακά. Όπως δηλώνει ο Zaev, ο Μητσοτάκης του είχε στείλει ήδη από το Δεκέμβριο του 2017, την έμπιστή του, ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, προκειμένου, πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, να του ανακοινώσει ποια είναι η θέση των Ελλήνων συντηρητικών για την επίλυση της διαμάχης για την ονομασία».

Ιδού τι αποκαλύπτεται και για την δεύτερη συνάντηση Ζάεφ – απεσταλμένης του Μητσοτάκη:

«Ο Ζάεφ παρατηρεί ότι είχε μία ακόμα συνάντηση στις Βρυξέλλες με τη Μαρία Σπυράκη, την έμπιστη του Μητσοτάκη. Του μετέφερε χαιρετίσματα από τον Μητσοτάκη και του περιέγραψε τη δύσκολη θέση της Νέας Δημοκρατίας, που αγωνιά για ένα μέρος των ψηφοφόρων της».

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι ο Κούλης δεν έχει καμμιά σκοτούρα για την προδοσία της Μακεδονίας, αλλά πως η θέση του κατά της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι καθαρά καιροσκοπική – εφόσον έτσι κι αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία για να την περάσει. Γι’ αυτό άλλωστε, δεν έκανε τίποτα ο Κούλης για να την εμποδίσει, όπως θα μπορούσε να κάνει, δηλώνοντας εξ’ αρχής ότι αν έρθει στην εξουσία, θα την ακυρώσει!