ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ «ΝΤΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ

Ενώ ο πρώτος και βασικός εταίρος της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου-Καλαϊτζίδη (Ρουβίκωνα), έδωσε τα ρέστα του στην Αμέρικα, προσφέροντας γη και ύδωρ και εισπράττοντας την αποθέωση από το αμερικανικό κατεστημένο, ο τρίτος εταίρος προσπαθεί να κρατήσει τα… μπόσικα του παραδοσιακού αριστερού αντιαμερικανισμού, για τα «πελατάκια» που γκρινιάζουν.

Στα πλαίσια αυτά, κάποιοι Ρουβίκωνες πέρασαν σήμερα με μηχανάκια έξω από την κατοικία του εν Αθήναις πρεσβευτή – Ύπατου Αρμοστή, Πάιατ, και πέταξαν τρικάκια.

Τα ΜΜΕ, εμφανίζουν τούτο ως… «παράτολμο κατόρθωμα», για να ηρωοποιήσουν τις κότες του Ρουβίκωνα, με πομπώδεις τίτλους του τύπου: «Ντου του Ρουβίκωνα στην κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη».

Βέβαια, στο κείμενο της «είδησης», το… ηρωϊκό «ντου στην κατοικία» γίνεται απλή… «παρέμβαση έξω από την κατοικία», αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια… τρύπα στο νερό.

Καθότι, η κατοικία του Αμερικανού πρεσβευτή βρίσκεται στο δρόμο πάνω απ’ την αμερικανική πρεσβεία (με το οίκημα να είναι κτισμένο στο βάθος ενός τεράστιου κήπου, απέχοντας πολύ από τον δρόμο), απ’ όπου περνάνε κάθε μέρα εκατοντάδες χιλιάδες πεζοί και οδηγοί παντός είδους οχημάτων και οποιοσδήποτε εξ’ αυτών, μπορεί κάλλιστα να πετάξει τρικάκια, με οποιοδήποτε περιεχόμενο. Που έγκειται, λοιπόν, ο… ηρωϊσμός της ενέργειας;