ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ… ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: Η ΤΥΠΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Δημοψήφισμα σήμερα στα Σκόπια, με το πολύ επιτήδειο ερώτημα: «Είστε υπέρ της ένταξης της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, αποδεχόμενοι τη συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας;».

Ένα δημοψήφισμα, υπέρ του οποίου έχουνε πέσει «λυτοί και δεμένοι», Αμερικανοί, Νατοϊκοί, Γερμανοί, Γάλλοι και… «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» και που θα σημάνει την ολοκλήρωση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών (η συνταγματική αναθεώρηση που θα ακολουθήσει είναι μια τυπική διαδικασία), ανεξαρτήτως… αποτελέσματος.

Κι αυτό, γιατί στην ουσία αναμετρώνται το «ναι» και η αποχή (την οποία συστήνει η αντιπολίτευση και ο πρόεδρος Ιβανόφ), οπότε το ζητούμενο για τον Ζάεφ και την κλίκα του, είναι να υπάρξει ικανοποιητικό ποσοστό συμμετοχής, άνω του 50%, για να είναι το δημοψήφισμα νομιμοποιημένο στη λαϊκή συνείδηση.

Προσοχή! Ακόμα κι αν δεν υπάρξει 50%+ συμμετοχή, το δημοψήφισμα δεν παύει να είναι έγκυρο, καθώς στο Σύνταγμα των Σκοπίων δεν υπάρχει πρόβλεψη ακυρότητας, λόγω μειωμένης προσέλευσης, όπως υπάρχει στα Συντάγματα άλλων χωρών (π.χ. της Ελβετίας).

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση Ζάεφ έχει ξεκαθαρίσει πως το δημοψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό, αλλά έχει… συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Οπότε, μονά-ζυγά δικά τους!

(ΥΓ): Γιατί άραγε δεν τολμάνε και οι Τσιπροκαμμένοι να προκηρύξουν ένα ανάλογο δημοψήφισμα, έστω και… συμβουλευτικού χαρακτήρα; Μήπως, διότι ξέρουν πολύ καλά πως τα ποσοστά του «όχι» στην προδοσία θα είναι τόσο συντριπτικά, που δεν θα μπορούν να σταθούν ούτε μια ώρα παραπάνω στην εξουσία, για να ολοκληρώσουν την προδοσία τους, κυρώνοντας την Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική βουλή;